KRISTIANSAND: Redningsmannskaper måtte både fredag kveld og lørdag ettermiddag rykke ut i området rundt Kristiansand. Fredag kveld kolliderte to båter ved Tømmerstø og lørdag havarerte en båt i Kvåsefjorden i Randesund.

Redningsmannskapene har med andre ord hatt en travel helg, og det gjelder for hele landet så vel som Sørlandet. Nå ber Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge folk være svært varsomme og foreta en grundig sjekk av fritidsbåten før den sjøsettes etter å ha stått på land en hel vinter. Mange har trolig en tendens til å forhaste seg når sola steiker og båtlivet blir forlokkende.

– De første godværshelgene om sommeren gir oss gjerne en ny påminnelse om at nå er det tid for de glade amatører på sjøen, sier Nils-Ole Sunde.

Mange redningsaksjoner Helgen ga en ny bekreftelse på at ulykker— og nestenulykker dessverre skjer når sommerværet er på det beste og bade- og båtaktiviteten på det høyeste.

Fredag kveld kunne liv gått tapt da to båter kolliderte og tre personer havnet i vannet utenfor Kristiansand. Til alt hell gikk det bra. Bare én av dem, en ung kvinne, trengte legehjelp.

Lørdag ettermiddag havarerte en båt i Kvåsefjorden i Randesund. Folkene på båten kom seg heldigvis trygt i havn før fartøyet sank.

Det har også vært flere alvorlige båt- og badeulykker over hele landet denne helgen, både i Akershus, Vestfold og Gudbrandsdalen.