OSLO: Helene Hæg har mandag ettermiddag hatt besøk av en god venninne på Ullevaal Universitetssykehus. Ifølge moren, Anita Hæg skal hun da ha smilt.

— Jeg snakket sist med foreldrene til Helene rundt klokken 13.00 i dag, og Anita fortalte meg da at hun akkurat hadde fått besøk av en god venninne og at hun hadde smilt til henne, sier Egil Berg fra Donn/Radar til fvn.no

Han har jevnlig kontakt med foreldrene til Helene, og videreformidler det som skjer både til klubben og media. Han forteller også, på vegne av hele Donn/Radar, at de er svært glade for at Helene nå har våknet fra koma.

— Jeg føler en veldig glede. Det er har gått så bra til nå, og mye raskere enn forventet. Vi vet jo ennå ikke hvor god hun kommer til å bli, men gleder oss over hvert postive tegn. Vi er veldig optimistiske, sier Berg.

Våknet mandag formiddag – Helene våknet for ti minutter siden. Dette har vi ventet på i nesten tre uker, sa en svært lettet pappa Harald Hæg da fvn.no snakket med ham mandag formiddag klokka 11.10. – I dag har hun begynt å puste for egen maskin. Også medisineringen er kraftig trappet ned, forteller Harald, som overvåker datteren døgnet rundt.

Natt til mandag kom Helenes brødre til Ullevaal.

Ikke dyptliggende hjerneskade

– Helene slo opp øynene nesten med en gang de kom inn i rommet. Helt utrolig! Slik det vurderes her nå, er hun helt utenfor livsfare, sier faren.

Harald Hæg forteller at «ting» nå skjer veldig fort. De siste dagene har Helene også kunnet bevege på armene.

En MR-undersøkelse tatt i dag ga svært tilfredsstillende resultater, ifølge faren.

- Den viste ikke noen tegn til dyptliggende hjerneskade. Legene er veldig optimistiske, sier Harald Hæg.

Promillekjøring

Den 16 år gamle Donn-keeperen ble funnet skadet natt til 17. mai etter en mc-ulykke ved broa over Fidjekilen ved Dvergsnes i Kristiansand.

Hæg var passasjer på motorsykkelen da den krasjet i autovernet. Føreren av motorsykkelen stakk fra ulykkesstedet, men ble senere funnet av politiet. Han hadde da gjemt seg under et teppe i en bil.

Den 28 år gamle mannen erkjente senere i politiavhør at han hadde kjørt med promille.

Helene Hæg ble overført til Ullevål universitetssykehus dagen etter ulykken og har ligget i koma siden da.

Helene Hæg regnes for et stort fotballtalent og er førstekeeper på DonnRadar. Laget hennes avlyste flere kamper etter ulykken .

1250 på Facebook

Det har vært stort engasjement rundt det 16-årige fotballtalentet etter ulykken. En egen støttegruppe i nettsamfunnet Facebook har samlet mer enn 1250 medlemmer.

Helene Hægs foreldre har våket over datteren i snaue tre uker etter ulykken.

— Vi lever fra time til time og dag til dag. Vi tenker ikke lenger enn en dag om gangen og prøver å støtte hverandre som best vi kan. Vi har knapt forlatt sykehusområdet siden Helene kom dit, sa Harald Hæg til fvn.no for en ukes tid siden .