KRISTIANSAND: — Det er utrolig dumt. Vi er ikke komfortable med måten dette er gjort på, sier en tydelig irritert barnehagedirektør Nina G. Reinhardt i Kristiansand kommune.

1. september åpnet en avdeling av Kløvergården barnehage på Odderøya, og avtalen var å bruke en halvpart av den gamle tomannsboligen fram til neste høst.

Det er akutt mangel på barnehageplasser, så etaten bestemte seg for å investere i huset og uteområdet på Odderøya til fordel for 17 barn.

ALT FOR QUART.

For to uker siden kom kontrabeskjeden fra Kristiansand Eiendom: Fra nyttår strømmer anleggsmaskinene til idrettsplassen. Huset skal jevnes med jorden for å ta imot opptil 20.000 Quart-tilhørere, som et mottrekk til Hovefestivalen i Arendal.

— Slik vi opplever det har det ikke vært kommunikasjon mellom etatene. Det tar tid og krefter å være i en konstant flytteprosess. Vi har en jobb å gjøre, og kjenner at det tærer på, uttaler en frustrert pedagogisk leder Kristine Slemdahl ved avdelingen på Odderøya.

Rivingen skal ha blitt besluttet allerede i starten av september, bare dager etter at avdelingen ble åpnet. I hele august pågikk oppussingen, og i forrige uke kom de siste detaljene på plass, som branndør og sandkasser.

Så sent som for tre uker siden skal barnehagedirektøren ha fått bekreftet at avtalen sto ved lag til neste sommer.

— Jeg hørte om planene for Odderøya, og sjekket igjen om de kunne bli i huset. Det fikk jeg bekreftelse på, forteller Reinhardt.

Da kontrabeskjeden kom uken etter, var hun ikke blid på Kristiansand Eiendom:

— Jeg har sagt klart fra, for å si det sånn.

DYR TABBE.

Etaten regner med at kommunikasjonssvikten vil koste om lag 200.000 kroner, minus gjerde og materialer som følger med på flyttelasset. I tillegg er det investert 350.000 kroner i inventar og utstyr, som barnehagen tar med seg videre.

Løsningen blir å flytte barna til noen av kommunens undervisningsbrakker et annet sted på Odderøya - en langt dyrere løsning. Barnehagedirektøren ønsker en permanent naturgruppe i de naturskjønne omgivelsene, noe hun har fått løfter om fram til 2008. Fortvilte foreldre ble informert tirsdag kveld. Flyttingen skjer trolig før jul.

— Man blir jo litt engasjert når barna flyttes i hytt og pine. Vi synes det blir mye styr og lite struktur for ungene, forteller Morten Rosenberg, far til Christoffer (2).

Også naboen i tomannsboligen, den siste gjenværende offiser på Odderøya, har fått beskjed om å pakke sakene.

Bystyret i Kristiansand bevilget onsdag syv millioner kroner til opparbeidelse av idrettsplassen.