KRISTIANSAND: — Vi kontrollerte 150 kjøretøy i den tekniske kontrollen idag, opplyser førstebetjent ved trafikkavsnittet i Kristiansand, Yngvar Aas til fvn.no.

Førstebetjenten stilte med 8 tjenestemenn i en to timer lang kontroll,som primært var rettet mot dårlige dekk.

Skrev ut gebyrer

Den tekniske kontrollen resulterte i tre avskiltninger og 10 gebyrer. De 10 gebyrene ble skrevet ut på grunn av dårlige dekk.

— Det er snart vinter, men fortsatt kjører mange rundt med sommerdekk med altfor dårlige dekkmønster, sier Aas til fvn.no.

Han tror mange velger å fortsett å kjøre med sommedekk på grunn av det milde været.

— Men selv om mildværet fortsetter vil fuktig høstvær skape glatt og sleipt føre, og kreve sine dekk, sier Aas.

Det kan resultere i farlige trafikksituasjoner og dersom man blir tatt med slitte dekk, vil det i verste fall føre til kjøreforbud og avskiltning av bilen.

Bilister avventer situasjonen

Bilister kan skifte til vinterdekk fra 1. november, men er ikke pålagt å skifte da. Det fører, ifølge førstebetjenten, til at mange velger å kjøre på slitte sommerdekk i lengste laget.

— Vi ber bilister være spesielt påpasselige og sjekke dekkene sine. Det er bedre å bruke 750 på nye og bedre dekk, enn 750 kroner i gebyr til staten, påpeker Aas.

Han synes jevnt over at det er altfor mange dårlige dekk å spore på norske veier.

— Folk må rett og slett bli flinkere til å bytte dekk, oppfordrer førstebetjenten.

Han påpeker at det er lett for bilister å sjekke dekkmønsteret, og se om det trengs utbedringer i form av nye dekk. Men han tror at det ofte er praktiske årsaker som har skylden for mange av de dårlige dekkene.

— Det er ofte praktiske årsaker, som gjør at folk velger å kjøre med sommerdekk lengst mulig. Man ønsker å spare pengene til neste år, forklarer Aas.

Men dersom du blir stoppet i en kontroll med dårlige dekk, kan du risikere at de oppsparte midlene vil koste mer enn de smakte.