IMG_1588.JPG
IMG_1589.JPG
IMG_1591.JPG

— Det var praktisk å komme så tidlig, ettersom jeg skal på skolen. Målet er å få handlet julegaver, sier Vigdis Dikkan.

IMG_1588.JPG

Hun forteller at hun har undersøkt hvilke tilbud som er aktuelle, på forhånd.— Ei venninne løp nettopp inn, for å skaffe seg det hun var ute etter. Selv har jeg undersøkt litt på forhånd, så får vi se hva jeg finner, sier Dikkan.

Handler julegaver

Flere syntes det var fint å kunne gjøre unna handelen tidlig på morgenen.

— Vi er her for å handle julegaver, og vi vet akkurat hva vi skal ha. Vi måtte rekke dette før skolen, og nå har vi fått gratis frokost også, sier søstrene Ellen og Martine Andersen.

IMG_1589.JPG

De legger ikke skjul på at det er lett å bli fristet av alle tilbudene.— Vi har egentlig forberedt oss godt, og undersøkt litt på forhånd. Jeg var inne på internett i går for å sammenligne priser, sier Ellen, og legger til:

— Men det er fort gjort å bli fristet. Handelsnæringen skaper behov vi egentlig ikke har. Bare det er noen få prosent avslag, er det lett at det havner i handleposen, ler hun.

IMG_1590.JPG

Butikksjef hos Image, Gorine Tharaldsen, var i gang med å pakke inn de første julegavene da klokka bikket ti over sju.

Store forventninger

— Vi er veldig spente på hvor mye folk det blir i dag. Det er første gang det satses ordentlig på konseptet «Black Friday» her. Vi gleder oss veldig, og håper at flest mulig har fått dette med seg, sier Tharaldsen.

IMG_1591.JPG

Flere og flere kom inn dørene på senteret, i håp om å finne det de var ute etter til en ekstra god pris.— Det var greit å rekke dette før jobb, og jeg visste på forhånd hva jeg skulle handle. I utgangspunktet er jeg litt skeptisk til slike dager, men det er jo praktisk når man trenger noe, sier Anders Glenna.

Butikksjef hos Bagorama, Siv Salbo er ikke overrasket over at folk kommer tidlig.

— Det er vi vant til fra Handelsens dag. Nå er dette første gang vi er med på Balck Friday, så vi vet ikke helt hva vi kan forvente, sier Siv Salbo.