— Den ene ble mandag dømt til 26 dagers fengsel, mens den andre ble dømt til 24 dagers fengsel. Samtidig er de varetektsfengslet i fire uker i påvente av en rettskraftig dom, sier krimsjef i Grimstad, politioverbetjent Leif Viken.

Erkjent

Litauerne har i retten innrømmet tyveri av 40 liter diesel fra en gravemaskin, og har sittet i varetekt siden natt til lørdag.

En av de siktede har polsk førerkort, og mistet førerretten i Norge i ett år under rettens behandling av tilståelsessaken mandag.— De ankommer Norge og setter straks i gang med vinningskriminalitet av en type som er et økende problem, påpeker retten.

Politiadvokat Håvard Ryengen sier saken er oversendt Utlendingsdirektoratet med tanke på eventuell utvisning av de to.

- Ikke bra

— Politiet har vært og sett på skadeverket på bilen, som fortsatt står på Krømpe. Vi vil avhøre enkelte om hærverket, sier Viken.

Da det ikke er politiet som har gjort bilen ikke-kjørbar, men noen gjerningsmenn, blir situasjonen med bilens videre skjebne litt vanskeligere.— Det er ikke bra at noen tar seg til rette og ødelegger bilen på denne måten. Det har ingen hensikt, påpeker overbetjenten.