Rådmann i Vennesla, Svein Skisland, ber fylkespolitikerne øke statusen til fylkesveiene mellom Kristiansand og Vennesla. Foto: Frode Lindblom

— Fylkesvei 405 til Mosby og fylkesvei 1 ned Sødalssiden er kommunikasjonsårene mellom de to største tettstedene i Vest-Agder, og de knytter Vennesla til stamveisystemet. Derfor må statusen opp, sier Skisland.

Vest-Agder fylkeskommune holder på å dele inn fylkesveiene i ulike kategorier. I fremtiden vil pengene gå til de viktigste veiene.

Kun fylkesvei 42 på tvers av indre Agder og fylkesvei 43 mellom fylkesvei 42 Eiken og E 39 Lyngdal har fått status som regionalt viktig fylkesvei. En rekke veier kalles viktige. Den siste kategorien er «øvrige fylkesveier».

— Transportkorridoren mellom de to største tettstedene er sterkt trafikkert, må ha regional status. Jeg vil appellere til fylkespolitikerne om å se dette. Dette er en viktig sak for Vennesla, sier rådmann Skisland.

Fylkesutvalget skal behandle veistatusene 8. april. Vennesla har fått medhold i ett av sine forslag, det er at fylkesvei 405 og 403 mellom Vennesla og Iveland blir en viktig fylkesvei.

Fylkesrådmannen vil heller ikke etterkomme ønsket fra Søgne om økt status for veien mellom Leire og Ausvigheia, Songdalens ønske for veien mellom Stokkeland og Vehus og Kristiansands ønske for fylkesveiene i Randesund og Tveit.