— Det er veldig ruskent der ute, og vi må tenke på sikkerheten til våre folk også. Ting går ikke akkurat på det forteste nå, sa kommunikasjonsdirektør Christian Altmann i Agder Energi søndak klokka 21.00

Like rundt klokka 1800 var det at høyspenten blåste ned. Linja går ut til Norges sydligste strømkunder like øst av Skjernøy-broa. Trolig har snøen hengt seg på kabelen i vinden. Til slutt knakk alt sammen og havnet i sjøen

— Vi tror vi skal få strømmen tilbake i løpet av natt til mandag, men vi kan ikke love det. Vi jobber med å få ut aggregater. Ett stort eller flere middels store. Disse kobler vi så på strømnettet, sier Altmann.

Han er klar over at det er ekstra dramatisk når strømmen går i uvær som nå. Vi snakket med en beboer på Skjernøy søndag kveld. Han kom hjem til kaldt hus - og utenfor var det ikke til å være i de iskalde stormkastene.

1300 strømabonnenter på Skjernøy er uten strøm, men mange av strømkundene har hytter og sommerboliger.

Mandalsområdet har hatt betydelige problemer med strømnettet denne uværshelgen. 3000 kunder mistet strømmen i Mandal og Lindesnes-området fredag kveld.De fikk strømmen kjapt tilbake.

Lørdag var det verre. Da forsvant strømmen til øyene Landøy og Skogsøy ganske lenge. 600 kunder mistet strømmen.

— Vi har mye arbeid framfor oss i disse områdene, sier Altmann.