Om ettermiddagen samler han sine politiske samarbeidspartnere til den årlige oppsummeringen på hytta i Randesund, og etter det Fædrelandsvennen erfarer vil han da gjøre det klart om han ønsker å stå øverst på Høyres liste ved kommunevalget i 2015. — Den er en viktig samling der det ikke er unaturlig å ta opp viktige spørsmål, er alt Grundekjøn vil si om saken.

Det er bystyregruppene for Høyre, Frp, KrF og Pensjonistpartiet som samles for å gjøre opp politisk status. I tillegg kommer de lokale partilederne.

— Da vil vi, med utgangspunkt i samarbeidserklæringen, rapportere på hva vi har gjort og hva som gjenstår, sier ordføreren.

Hvorvidt det gjenstår så mye at han vil stille til valg for fire nye år, vil han ikke si.— Jeg er veldig klar på faktorenes rekke følge her. Først skal jeg varsle nominasjonskomiteen og deretter lokalpartiet, og jeg kommenterer ikke spørsmålet offentlig før jeg har kontaktet de som skal informeres, understreker han.

— Vi venter et svar innen 1. juli, og vet ikke hvilken dag han velger å informere oss, opplyser lederen av nominasjonskomiteen, Per Sigurd Sørensen.

Lederen av Vest-Agder Høyre, Harald Furre, har gjort det klart at han ikke ønsker å uttale seg om sitt eventuelle kandidatur før Grundekjøn har bestemt seg:

— Å være ordfører i Kristiansand er en interessant posisjon for en person som er politisk interessert, er alt han har villet si.