Steinar Pedersen forlater Jerv, og blir ny hovedtrener i IK Start. Steinar Pedersen forlater Jerv, og blir ny hovedtrener i IK Start. Foto: Tore André Baardsen

Steinar Pedersen går til Start

Nå er det bekreftet. Steinar Pedersen blir ny hovedtrener i IK Start.

Vi fulgte pressekonferansen fra Sparebanken Sør Arena direkte.

Ifølge pressemeldingen er IK Start og Jerv blitt enig om at Steinar Pedersen fristilles fra kontrakten sin med virkning fra 1. januar.

IK Start må betale en kompensasjon til Jerv, men klubbene vil ikke gå ut med beløpet. Pedersen har signert en treårsavtale med sin nye klubb, etter å ha tilbragt de to siste årene i Jerv.

Dermed har den langtrukne trenersagaen fått sin avslutning, etter at de to klubbene lenge har forhandlet om hva som skal være kompenasjonen til Jerv for at suksesstreneren får returnere til moderklubben.

Vis fakta ↓
Fakta

Jerv krevde opprinnelig et større pengebeløp, mens Start ikke tilbød et rødt øre. En slik avtale nektet Jerv å gå med på. Nå har klubbene blitt enig om et konfidensielt kompromiss.

Fikk du med deg portrettintervjuet vi gjorde med Steinar Pedersen i vår? Les det her.

— Komplisert

— FK Jerv og IK Start er enige om at prosessen har vært tidkrevende og komplisert, men at partene nå har avsluttet dialogen på en positiv og omforent måte. Blikket rettes nå fremover, heter det fra klubben.

- Hovedtrenerjobben i Start er en utfordring som jeg virkelig ser frem til med stor inspirasjon og noe jeg gleder meg veldig til.Etter to lærerike og fantastiske år i Jerv, kom nå muligheten som har vært et mål og drøm for meg.Jeg gleder meg til å være med på å løfte IK Start sammen med hele klubben og landsdelen, sier Steinar Pedersen til Starts hjemmesider.

— En lang og krevende prosess er endelig fullført. Det er ikke bare vi i Start som endelig kan si at ventetiden er over. Dette var utrolig viktig for spillerne, Steinar, Jerv, samarbeidspartnere, men ikke minst våre fantastiske supportere. Nå kan vi puste lettet ut. Steinar er endelig kommet hjem til Start etter to fantastiske år i Jerv. Nå skal vi starte gjenreisningen av en av storhetene i norsk fotball, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

Glad far

Faren Erik Ruthford Pedersen har vært ansatt i Start i 45 år, og fortsetter antageligvis som keepertrener i klubben neste år. Men først må sønnen Steinar spørre han.

— Dette er utfordrende og veldig spennende. Jeg vet etter det jeg har pratet med Steinar om dette den siste halvannen dagen er at han selvfølgelig gleder seg til muligheten han fikk i går ettermiddag. Jeg er veldig glad på Steinars vegne, sier far Ruthford Pedersen og legger til:

-I dag handler det om Steinar først og fremst. Vi har god tid til å finne ut om jeg blir med, men vi blir nok enige.

I Jerv overtar Andreas Jenssen ansvaret midlertidig.