Ingen suksess for norske travess

Mons (NTB): Det ble ingen suksess for den norske supertraveren B.B.S. Sugarlight i UET Masters i belgiske Mons søndag. Hesten endte på sjetteplass.

Publisert Publisert
  • NTB

— Dessverre, det ble galt med B.B.S. Sugarlight i dag. Kusken Peter Untersteiner ville fram via sporene etter en runde, men fikk svar innvendig. Tredjespor i en drøy kilometer ble for mye. Han var skuffet, men jeg er uansett fornøyd, sa Fredrik Solberg, som er trener og deleier.

Han virket samlet etter løpets slutt. Finalen med 1,86 millioner kroner til vinneren gikk til Sverige og Mosaique Face med Lutfi Kolgjini som kusk.

— Vi valgte spor først av alle, og tok nummer tre. Det var feil. På forhånd trodde vi at baneprofilen ville bli avgjørende. Starten gikk ut av svingen, og det ble sagt at innvendige hester ville få problemer.I etterkant burde vi ha tatt spor to, sa trener Solberg, som mente løpet ble avgjort i starten.

— B. B. S. Sugarlight fikk en hard oppgave alene i tredjespor i sisterunden. Farten ble skrudd voldsomt opp. Han kjempet sterkt, men ble sliten de siste 100 meterne. Jeg er fornøyd med sjettepremien, mente Solberg.

Norske Papagayo E. var aldri med i tetkampen. Han travet blant de siste i feltet. Da 600 meter gjensto, dro dens kusk Eric Raffin ut i angrep. Papagayo E. skjøt fart og så farlig ut mot oppløpet. Litt seinere dabbet hesten av og ble nummer fem i mål. (©NTB)

Publisert