En meningsmåling Infact har gjort for Lillesands-Posten gir Høyre en oppslutning på 15,8 prosent i Birkenes. Ved valget for fire år siden fikk partiet 38,9 prosent. Seks av ti velgere har dermed forsvunnet, skriver Lillesands-Posten.

— Det er et tydelig signal på at vi har en jobb å gjøre, sier Høyres ordførerkandidat Gunnar Høygilt til Lillesands-Posten.

Han vil ikke utdype hva han tror årsakene til nedgangen er.

KrF største parti

KrF får en oppslutning på 30 prosent, mens Ap er nest størst med 26,7 prosent. Begge partiene går solid fram i forhold valget i 2011. Birkenes-ordfører Arild Windsland (H) ble i januar vraket som partiets ordførerkandidat til høstens valg. Han vil ikke si noe om hva han tror er årsaken til velgerflukten.

— Jeg tror ikke jeg skal mene så mye om det. Prosessen internt i Høyre var over for min del etter nominasjonsmøtet i januar, sier Windsland, som stiller til fylkestingsvalg til høsten.

Ap fram i Lillesand

Også i Lillesand mister Høyre oppslutning. Ifølge Infacts meningsmåling har partiet mistet 8,3 prosentpoeng i forhold til valget i 2011. Høyres oppslutning er dermed under 40 prosent for første gang på mange år.

— Vi vet at det er vanskelig å kopiere resultatene fra sist, og dersom du går 12 år tilbake lå vi på 25 prosent. Dersom vi klarer et resultat rundt 40 prosent, må vi være kjempefornøyde, sier ordfører Arne Thomassen (H) til Lillesands-Posten.

Med 39,3 prosent er Thomassens parti fremdeles det største. Ap er nest størst med 24,1 prosent, mens Frp er tredje størst med en oppslutning på 8,3 prosent.

Meningsmålingene bygger på svar fra 329 respondenter i Lillesand og 188 i Birkenes.