Julie (5) og broren Christian (8) Lindtner Wahlstrøm elsker is. Spesielt den med pistasj og friskis. Foto: Tore-André Baardsen
Odeta Stringa er ferdig med snøen for i år, og nyter påska i byen. Foto: Tore-André Baardsen
Severin Hall Torgersen er på Bystranda med datteren Johanne (8) og sin bror Andreas i bakgrunnen. Foto: Tore-André Baardsen

Odeta Stringa myser opp mot de varme strålene fra oven med et stort smil og strekker seg ut på den grønne gressplenen mellom svømmehallen og Bystranda.

— Så du vil ikke opp på fjellet?

— Nei. Snø er jul. Nå er det vår, sier hun.

Venninnen Amanda Olafsson er like klar.

— Byen er stedet å være. Alle jeg kjenner er her nå. Og så er det hyggelig å treffe dem som er hjemme, de som er kommet hjem fra studier utenbys, forteller hun.

— Så hva er bypåske?

— Vi slapper av, leser, trener og fester litt. Dette er livet, sier hun og smiler.

Familiebesøk

— Bypåske og familiebesøk. Det er godt å være hjemme i påskeferien, sier Severin Hall Torgersen som er på Bystranda med sin bror Andreas og sin datter Johanne (8). Hun har kastet vinterjakken og svinges rundt i lekeapparatet med fornøyde hvin.

— Så hva gjør man i byen i påska?

— Besøker min far og bror her. Svinger innom svigerfamilien i Arendal. Slenger litt på bryggene både der og her. En liten båttur til Flekkerøy har vi også rukket, selv om det kanskje ble litt kjedelig i lengden for Johanne, sier han og svinger datteren en ekstra runde til stor fryd.

— Når sola skinner som dette er det nydelig i byen, konkluderer han.

Endelig er isbaren åpen

Med påskesola åpnet også isbaren på Fiskebrygga dørene. Der møtte vi Christian (8) og lillesøster Julie (5) Lindtner Wahlstrøm, som sto klistret opp til frysedisken med sitt fargesprakende is-sortiment.

— Jeg har mest lyst på pistasj og friskis, sier Christian etter at øynene har testet hver eneste sort gjennom hele herligheten av et isutsalg.

— Jeg også, istemmer lillesøster Julie som etter et lite minutt kan posere lykkelig foran fotografen med en diger is, mens foreldrene kan notere seg for et par minutters stillhet mens vårens fargesprakende godbiter fortæres.

— Så det ble ikke fjellet i år?

— Påska kommer seint i år. Vi gjorde oss ferdig med ski og snø forrige helg. Nå er det vår, sier mamma Lisbeth Lindtner og får et samtykkende vårlig smil fra pappa Trond Arild Wahlstrøm.

— Så hva gjør man når det er bypåske?

— Dyreparken i dag. Aquarama i går?

— Kø-påske, med andre ord?

— Det var litt folk, ja. Og kø. Men veldig hyggelig, presiserer pappa Wahlstrøm med sitt største påskesmil.