Slik at Hunsfoseierne sett for seg fremtiden. Nå skal det lages mulighetsstudie i samarbeid med offentlige myndigheter. Foto: Wehus 3D Design

— Vi snakker om en mulighetsstudie. Da tenker vi ikke bare lokalt, men regionalt. Hva kan Hunsøya bidra med for å skape ny vekst i regionen. Hva trengs av utvikling på øya for å få det til, sier Agnar Espegren, en av de fem eierne bak Hunsfos Næringspark.

Fornøyd

Han er godt fornøyd med at både kommunen og fylkeskommunen vil delta i prosjektet. Planen er at de tre partene bevilger 150.000 kroner hver til mulighetsstudien. Hunsfos-eierne har allerede laget en del fremtidsstudier man kan bygge videre på.

Kommunen og fylket har ikke formelt sagt ja ennå, men alt ligger an til at bevilgningen kommer. Rådmann Svein Skisland ber politikerne bevilge i et møte neste uke.

«For å sikre en videre god og ønsket utvikling, ser en behovet for en mulighetsstudie som kan bidra til å gi grunnlag for strategiske grep for næringsutvikling både i lokal og regional sammenheng», skriver Skisland.

— Ja. Det er flott at vi som utviklere kan gå sammen med det offentlige om å se på strategier og muligheter. Da får vi mer kunnskap om hva vi kan få til og hva som må gjøres, sier Espegren.

Idé-konkurranse

Arbeidet med mulighetsstudien er ikke helt bestemt hvordan skal legges opp. Det snakkes om å utlyse en idékonkurranse hvor tre firmaer inviteres til å lage førsteutkast, før et av firmaene velges til å lage hovedprosjekt.

Hunsfos Næringspark er fabrikkdelen av Hunsøya og eies av Inge Paulsen og Agnar Espegren (Lindhus), Trygve Aas (Brick), Helge Ulstein (Ulstein Blikkeslagerverksted), Terje Mangseth (Br.Mangseth) og Tore Gustav Drivenes (God Driv).

Resten av øya eies i sin helhet av Tore Gustav Drivenes. Denne delen av øya kalles Otraparken og det er herDrivenes planlegger 425 boliger og kjøpesenter.