For noen år siden kjøpte Anders Haaby (36) seg ny sykkel, i håp om å slankebort noen kilo. Men sykkelen sto ikke til forventningene, så søndag la han denut tilsalgs på Finn.no. Siden har telefonen hans knapt stått stille. Denkreative annonsen er delt av nærmere 19.000 på Facebook, og han har fått flerehundre telefoner, meldinger og e-poster.

— Responsen har vært enorm. Så langt har det vært 135.000 treff på annonsen,sier Haaby.

Investerte i utstyr

Annonsen innledes slik: «I et svakt øyeblikk så jeg for meg min store kroppbli noe mindre. DBS Kombi har gjort nytten i mange år, men nå skulle det blisaker. Handlet sykkel i svime, med stor optimisme. Etter første turen ble jegliggende, aldri hatt så vondt i ræva noen gang».

Etter denne turen gjorde 36-åringen fra Rakkestad en rekke investeringer inytt sykkelutstyr for å gjøre sykkelen mer komfortabel.

«Slo på stortromma og kjøpte litt større sete. Originalsetet var mer som engjerdestaur opp i akterspeilet, så nå skulle det bli bedre. Prøvde på nytt ogdet var nå ryggen som måtte lide. På DBS'n så sitter man skikkelig med fjærerunder bakstussen, mens på den nye femisykkelen min henger man fremover.[...]Satte på mer karbon. Sånne på rattet, så håndledda skulle fåavlasning. Prøvde de nye buksene og, med madrasser på ræva.

Detvar Fredrikstad Blad som først omtalte den spesielle annonsen.

«Så ut som etjuletre»

Men alle forsøkene var forgjeves, slik han beskriver i annonsen:

«Så ut som et juletre etterhvert hele ekvipasjen, med alt i karbon,madrassbukser og slalombrillene fra 96. Naboen kjørte grisemøk og holdt på åspre ned hele tørkestativet til kjærringa når jeg kom rundt låveveggen».

Sykkelen har stått ubrukt noen år, men søndag kveld bestemte han seg for ålegge den ut til salgs. I annonsen skriver han at han ønsker en DBS Kombi medto gir som delbetaling.

«Sånn man tråkker bakover og så girer'n. Ikke noe vaier tull. Sitte rett oppog ned med to store fjærer under setet».

Responsen lot ikke vente på seg.

— Jeg måtte stå opp på natten og skru av lyden fordi den lå og ristet pågulvet av alle meldingene og e-postene. Da jeg sto opp klokken 06.30 dagenetter at annonsen ble lagt ut, hadde den 15.000-16.000 treff. Hele e-posten minvar nedlesset. Slik har det fortsatt, sier Haaby.

Sympatierklæringer

Han har blant annet blitt kontaktet av personer som har gamle DBS-sykler igarasjen, sykkelverksted som vil bygge ham sykkel og sympatierklæringer fraandre menn med tresifret kroppsvekt.

- Hvorfor tror du interessen har vært så stor for annonsen?

— Det er flere som ikke sykler enn sykler. De som ikke sykler har det noklitt moro når de leser om femisykkel, setet opp i rompen og klærne. Det blirsom å ta en kjøttkake oppå en tannpirker. Det gjør vondt, sier Haaby.

- Så det har ikke så mye med sykkelen å gjøre, men med mannen oppå?

— Ja, det har mest med mannen oppå, sier Haaby og ler.

Han endte til slutt opp med å selge sykkelen for 2500 kroner til en mann fraAsker. Ny DBS-sykkel har han også fått seg.

— Det kom en kar i butikken jeg jobber med en DBS Kombi. Han hadde kjørt fraMoss til Rakkestad med sykkelen til meg. Den var det til og med to gir på. Vitok en rask handel, sier Haaby, som betalte 1200 kroner for sin nye sykkel.