— Nå handler det om å stå rank og rett på prinsippene og viste motsetningene i politikken. Vi skal være til stede i debattene lokalt. Gradvis vil vi øke oppslutningen etter hvert som folk ser konsekvensene av en blå-blå regjering, sier Holmelid, som blir valgt som ny fylkesleder på fylkesårsmøtet lørdag.

For mindre enn ti år siden hadde SV åtte representanter bare i Kristiansands bystyre. I dag har partiet seks representanter i hele Vest-Agder, fordelt på fem i kommunestyrer og en i fylkestinget.

— Vi drev god valgkamp, og vi merker nå økt støtte til SV på møter og debatter. Vi gjør et godt lokalvalg i 2015 hvis vi dobler til ti lokalpolitikere, sier Holmelid og sier et godt lokalvalg vil legge grunnlaget for et enda bedre stortingsvalg om knappe fire år.

Selv setter han en større tillitsreform på dagsorden. Holmelid og SV mener markedstenkningen skaper mistillit til offentlige ansatte.

— Se på forslaget om arbeidstid for lærere. Mer kontroll, mindre frihet. Det skal rapporteres og kontrolleres. Vi må satse på kompetanse og gi de ansatte ansvar og tillit. Spesielt må vi få tilbake en situasjon der de fagfolkene som møter brukerne og publikum, får større handlingsrom, sier Holmelid.