Dette melder Forsvarsbygg Skifte eiendom i en pressemelding. Det er dette selskapet som skal gjennomføre arbeidene og forvaltningen av eiendommene på vegne av Staten.

Todelt

— Når det gjelder miljøsanering av Gimlemoen skyte- og øvingsfelt vil kun enkelte tiltak blir utført i år. Vi har planlagt å miljøsanere Jegersberg, Sødalsmyra og Kyrtjønn i år, forteller prosjektleder Pål Henriksen i Skifte eiendom.

Tiltakene ved Kyrtjønn, pistolbanen og deponiet blir etter planen utført, mens tiltakene ved leirduebanen blir utsatt til 2015. — Utsettelsen skyldes at enkelte rammebetingelser, særlig med hensyn til lufttrafikken, ikke blir avklart innen oppstartsdato, forteller han.

Stenges ikke

I dialog med Kristiansand kommune og friluftsinteresser vil det bli avklart når det er best å utføre arbeidene.

— Området, hovedvei og stinett blir ikke stengt for allmenn ferdsel. Kun innenfor begrensede områder som opprettes som anleggsplass vil det være adgangsbegrensninger. Disse vil bli skiltet, sier Henriksen.

Han sier det er helt nødvendig med et lengre tidsrom for å gjennomføre jobben på en sikker måte. Etter miljøsaneringen vil eiendommen bli avhendet som friluftseiendom.