Kl. 12.05: Steinar Pedersen ankommer Levermyr.

— Det er ikke så mye familien klarer å få ut av meg før kamp, sier Pedersen når han tar imot Fædrelandsvennen søndag formiddag i Grimstad.

Klokken er 12.05, og Steinar Pedersen ankommer Levermyr. Foto: Håvard Karlsen

40-åringen fra Kristiansand liker å ha god tid før kamp. Når han ankommer Jervs hjemmebane Levermyr, er det nesten fire timer til avspark i oppgjøret mot opprykksjagende Kristiansund. Spillerne har oppmøte to og en halv time senere, kl. 14.30. — Hvordan har du det på kampdag?

— Jeg har det egentlig veldig greit. Planleggingen og inngangen til kampen er på mange måter det som skjer gjennom uka. Detaljene er på plass, så like før kamp handler det om å trykke på de riktige knappene, sier Pedersen.

Steinar Pedersen liker å ha god tid før kampene. Her er han på kontoret sitt på Jerv-huset. Foto: Håvard Karlsen

I Jerv-miljøet er det en kjensgjerning at Pedersen er den første som kommer, og den siste som går.

— Jeg legger ned masse arbeid i noe jeg synes er veldig artig å jobbe med. Det krever masse tilstedeværelse og innlevelse i jobben, som gjør at man får nok kvalitet, sier Pedersen.

- Potensial til å ta nye steg

Den tidligere Start-spilleren tok over som hovedtrener i Jerv før 2014-sesongen. Det endte med opprykk til 1. divisjon. Suksessen har fortsatt i landets nest øverste divisjon, og Jerv ligger på kvalifiseringsplassen fem runder før slutt.

Fremgangen på banen har gjort at Grimstad-folket har begynt å drømme om større ting. Mindre klubber enn Jerv har spilt i eliteserien

— Det er lov til å drømme, sier Pedersen og ler.

— Hvor stort er potensialet til klubben?

— Vi er på vei et sted, synes jeg. Klubben har tatt store steg på kort tid. Det har gått fort, og klubben har måttet tilpasse seg hele tiden. Den tilpasningsevnen og lysten har vært stor, og det er også grunnen til at vi har fortsatt å utvikle oss. Når du spør om potensialet; klubben har potensial til å ta nye steg, sier Pedersen.

Det nærmer seg avspark. Klokken er 15.45, og spillerne går snart i garderoben. Foto: Håvard Karlsen

— Og det vil si?

— Det går på organisasjonen, det går på å profesjonalisere enda mer. Klubben et er i ferd med å bli en bedrift, og da må administrasjonen av klubben også løftes. Sportslig har vi tatt store steg med sterkt ønske og mål om å bli enda bedre og klubben må ta disse stegene også på det administrative. Der har vi en vei å gå, sier Pedersen.

- Blir veldig inn i kampen

Kl. 15.05: Jerv-treneren snakker med sponsorene.

Det er i underkant av en time til avspark, og Pedersen kommer inn i Jerv-huset for å snakke med klubbens trofaste sponsorer. Han avslutter med å si at Jerv skal feie Kristiansund av banen, og høster jubel fra de fremmøtte.

Klokken er 15.05, og Steinar Pedersen snakker til sponsorene før kampen mot Kristiansund. Foto: Håvard Karlsen

— Hvordan har du det under kampene?

— Jeg lever meg veldig inn i kampen, og det er viktig å være på, også på sidelinjen. Jeg tror den energien man har som trener, overføres til de på banen, sier Pedersen.

Kl. 15.50: Pedersen gjør unna de siste forberedelsene til kampen. Det nærmer seg avspark.

— Hvordan er det å være trener, kontra å være spiller, akkurat når kampen pågår?

— Det er to vidt forskjellige verdener. Det er ikke sammenlignbart. Man er mye mer inn deg selv som spiller, og det går på arbeidsoppgaver og roller. Når man er trener, så er det helheten som teller, sier Pedersen.

Kl.16.00: Avspark i kampen mellom Jerv og Kristiansund.

Søndagens kamp går ikke som planlagt for Jerv. Til tross for mange gode sjanser, spesielt mot slutten av kampen, vinner Kristiansund 1-0 i Grimstad.

Her fortviler Steinar Pedersen over en forspilt sjanse i førsteomgangen mot Kristiansund. Foto: Håvard Karlsen

— Jeg er skuffet over resultatet. Spillerne hadde fortjent å få med seg noe fra denne kampen, sier Pedersen til Fædrelandsvennen rett etter kampslutt.

- Et veldig interessant prosjekt

— Hvordan pleier du å ha det etter kamper?

— Jeg er veldig ofte utladet. Tiden rett etter kamp bærer veldig preg av resultat, selvfølgelig. Det handler om å få samlet seg igjen, samle inntrykkene så fort som mulig. Det er lov å være glad, fornøyd og høyt oppe etter gode prestasjoner og seier, selvfølgelig. Så handler det om å være litt analytisk. Hva var det egentlig vi presterte? Hva fungerte veldig bra, og hvordan fungerte de ulike fasene av spillet? sier Pedersen.

Søndagens kamp endte med et 0-1-tap for Jerv. Her snakker Steinar Pedersen med Agderposten etter kampen. Foto: Håvard Karlsen

40-åringen pleier å være den siste som forlater Levermyr. Etter kamp er det veldig greit å ha de 30 minuttene for seg selv i bilen på vei tilbake til Kristiansand.

— Det er veldig fint med den kjøreturen. Den kan brukes til mye fornuftig tankevirksomhet, og da får jeg den lille avstanden til det som har skjedd, sier Pedersen.

— Hvor langt perspektiv har du på Jerv-jobben?

— Jeg har en vanlig treneravtale med klubben. Det er på mange måter klubbens evne og vilje til å fortsette å bygge som setter premissene for mitt perspektiv på jobben med å utvikle klubben videre, I tillegg til egne ambisjoner som trener. Jeg og Andreas (Jenssen, assistent, red.anm.) har veldig tro på spillergruppen og måten vi jobber sammen på, så vi ser på dette som en veldig interessant oppgave, sier Pedersen.

Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland. Foto: Sondre Steen Holvik

Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, mener Pedersen kan nå så langt han bare vil i treneryrket.

— Selvfølgelig kan jeg det., men det krever utvikling, et godt team rundt seg, og masse hardt arbeid, sier Pedersen.

- Vi har Sørlandets beste trener

Jerv-spillerne er usikre på hvorlenge klubben klarer å holde på Steinar Pedersen. Grimstad

— Det erklart han må være attraktiv etter det han har levert, det er ikkenoe tvil om det. Steinar kommer til å bli en knallbraeliteserietrener på sikt, men når han blir det, vet jeg ikke.Kanskje med Jerv, sier Andreas Hagen.

Nils Petter Andersenbeskriver Pedersen som en utrolig god trener.

— Steinar kommer til åbli en trener på mye høyere nivå enn 1. divisjon, så er det opp tilham når han vil ta det steget, sier midtstopperen, som skal nyte åha Pedersen så lenge som mulig.

— Vi har Sørlandets beste trener, ogdet er vi veldig glade for, sier han.

- Glade for å ha ham her

Henrik Robstad bruker"utvikling" når han skal beskrive Pedersen.

— Det har værtforbedring hele veien siden han kom. Det er små ting i hverdagen,som gjør at vi har blitt bedre som klubb, både det sportslige ogrundt.

Jervs Henrik Robstad.

— Hvor lenge kan dere beholde ham?

— Man vet aldri ifotballen. Når man får resultater i en klubb som Jerv, blir manattraktiv for veldig mange. Vi er glade for å ha ham her, og håperå ha ham så lenge som mulig, sier Robstad.

Styreleder i Jerv, PerGunnar Topland, bruker ordet "superprofesjonell" i sin beskrivelseav Pedersen.

— Alt er så gjennomtenkt. Det er ingenting som går påtilfeldigheter. Den forberedelsen han har til hver trening og kamp,er en ny verden for Jerv, sier Topland, som ikke tror Jerv kanholde på Pedersen på sikt.

— Steinar kommer til å nå langt itreneryrket, sier Topland.