Markus Naglestad (i midten) ble sett på som et stort talent da han spilte i Våg i ung alder. Her depper han etter at Våg G16 tapte 0-1 i kvartfinalen mot Kongsberglaget Skrim i PlussbankCup (nå Sør Cup). f.v: Ruben Fredriksen, Eirik Kjønø, Christoffer Myhre, Mats Moksness, Aasmund Vinje, Markus Naglestad, Binh Than Ly, Tom Andre Aas, Kjartan Frøysnes, Christian Tveit og Magnus Åsland Hansen. Foto: Line Raaen

— Jeg er klar for å spille på et høyere nivå, sier Markus Kvame Naglestad til Fædrelandsvennen.

Den relativt ukjente 24-åringen har denne sesongen herjet for Gjøvik/Lyn i 2. divisjon på Østlandet. Av klubbens 48 mål har Naglestad scoret 26 - over halvparten.

På de to siste hjemmekampene til laget scoret han åtte mål. I den siste serierunden, borte mot Lørenskog, scoret han to i 3-2-seieren.

Kun Rocky Lekaj (27 mål) fra Raufoss har scoret mer enn Naglestad i de tre øverste divisjonene i Norge i år. Vindbjarts Øyvind Gausdal er på tredjeplass med 25.

Markus Naglestad er den som scorer nest mest i de tre øverste divisjonene i Norge. Her jubler han for scoring mot Drammen i 2. divisjon. Foto: 2015 (c) Jonny Isaksen

Tidligere denne måneden var han på treningsopphold i Mjøndalen. Han trengte kun tre dager på å overbevise.

— De sa de ønsket meg, men at de må vente fordi de ikke vet hvor de spiller neste år, sier Naglestad, som for tiden er i USA der han i løpet av november skal gifte seg.

— En god målscorer, arbeidsom og god fysikk. Han var her i tre dager for å se litt på nivået, og for at vi skulle få sett litt på han. Kontrakt er ikke tilbudt. Men det er utelukkende fordi vi ikke kommer til å ta noen avgjørelse på dette før etter sesongen, skriver sportslig leder i Mjøndalen, Kenneth Karlsen i en epost til Fædrelandsvennen.

Kunne blitt lagkamerat med Pirlo og Lampard

Vågsbygd-gutten returnerte før denne sesongen til Norge etter et opphold i USA som strakk seg over fire år.

Han studerte i Boston og spilte fotball for Providence College - med så stor suksess at han ble draftet av New York City i vinter. Det så lenge ut til at han kunne bli lagkamerat med Andrea Pirlo, David Villa og Frank Lampard, men storklubben valgte ikke å skrive kontrakt med sørlendingen da han skadet kneet og måtte operere. Da endte han opp i Gjøvik, som hadde vært på banen tidligere.

— Det har gått veldig bra i år, sier mannen som var utleid til Donn sommeren 2014. Da scoret han 14 mål på seks kamper i 3. divisjon. Han var tidlig barnestjerne i Våg og anslår at han scoret 1000 mål før han gikk til Start som 15-åring. Der fant han seg ikke til rette og gikk tilbake til moderklubben etter noen måneder. Etter å ha spilt på a-laget til Vågsbygd-klubben reiste han til USA og collegefotball i 2010.

Markus Naglestad (i midten) ble sett på som et stort talent da han spilte i Våg i ung alder. Her depper han etter at Våg G16 tapte 0-1 i kvartfinalen mot Kongsberglaget Skrim i PlussbankCup (nå Sør Cup). f.v: Ruben Fredriksen, Eirik Kjønø, Christoffer Myhre, Mats Moksness, Aasmund Vinje, Markus Naglestad, Binh Than Ly, Tom Andre Aas, Kjartan Frøysnes, Christian Tveit og Magnus Åsland Hansen. Foto: Line Raaen

Mener han har inne eliteserienivå

Kjetil Ruthford Pedersen, som hadde Naglestad i Donn i fjor, mener 24-åringen kan bli en toppspiss.

— Det er ikke overraskende at han gjør det bra. Markus Naglestad er en meget bra fotballspiller. Han har fysikk, han er ekstrem på avslutninger og akkurat så frekk og ego som en spiss bør være. Han ble spilt inn til flere klubber, blant annet Jerv og Start i fjor. Han hadde løftet flere 1. divisjonslag og han har eliteserienivået inne, mener Ruthford Pedersen.

Overfor Fædrelandsvennen røper Naglestad at Jerv har vært på banen ved flere anledninger - det har ikke Start.

— Jerv var aktuelt før årets sesong, og i sommer. Start har jeg ikke hørt noe fra, sier Naglestad, som mener han kunne hatt noe å tilføre Bård Borgersens lag.

— Jeg mener selv jeg kunne bidratt der. Personlig er jeg ikke overrasket over at Start ikke har tatt kontakt. Det er mange lokale spillere som blir oversett. Både Jerv og Start kunne vært aktuelt. Jeg er jo sørlending, sier spissen, som må løse kontraktsituasjonen sin med Gjøvik/Lyn før neste sesong.

Han skrev kontrakt på ett år, men Gjøvik-klubben mener de har opsjon på å forlenge med ett år til.

— Den ønsker vi å benytte oss av. Markus har vært en veldig viktig spiller for oss i år, sier Jørg Terje Sagenes, leder i elitefotballstyret i klubben.