lille5.jpg Foto: Karen Kristine Østerhus
lille6.jpg Foto: Karen Kristine Østerhus
lille7.jpg Foto: Karen Kristine Østerhus
Lillesand Hornmusikk, med mottoet "Folkets kjærlighet - vår belønning", ble stiftet allerede i 1876. Foto: Karen Kristine Østerhus
Lillesand-ordfører Arne Thomassen strålte om kapp med sola. Allerede klokka seks i dag tidlig var bunaden på. Foto: Karen Kristine Østerhus
Stolte aspiranter som har øvd mye på noter den siste tiden. De spilte kjempefint i toget. Foto: Karen Kristine Østerhus
Familien Unander stråler i flotte Aust-Agder bunader. Gry Line til høyre bærer bunad fra Målselv. Fra venstre: Benjamin, Reidun, Randi, Celine Kornelia, Borgar, Anita og Gry Line. – I dag skal vi spise minst ti is, forteller Borgar og Celine Kornelia. – Vi skal også spise masse pølser, sukkerspinn og godteri. Vi hadde sangkonkurranse i toget, så jeg har nesten mistet stemmen, forteller Borgar. – Det er ekstra gøy å feire sammen med mormor og bestemor, for da får vi masse penger til is og andre ting som vi vil ha, sier Celine Kornelia.  Foto: Karen Kristine Østerhus
Celine Kornelia og Borgar Unander med lille Aksel. Foto: Karen Kristine Østerhus
– Vi har hatt en minnerik russetid, forteller Kathrine Bjørnholm. – I motsetning til russ tidligere år, så har vi oppført oss eksemplarisk, sier en enstemmig russegjeng. – Nå er det bare å lade batteriene, for vi har eksamen allerede til mandag, sier Trine-Lise Helgesen. Fra venstre: Kathrine, Jonathan, Ragnhild, Trine-Lise, Ruta, Joakim og Anna. 

Barnetoget startet ved Fagertun, hvor en stor folkemengde møtte opp for å feire grunnlovsdagen og 200-års jubileet. Norske flagg vaiet i vinden og barna sang av full hals, til stor glede for beboerne på Dovreheimen.

Toget gikk gjennom Lillesands gater og endte opp ved Lillesand kirke, hvor det ble holdt festgudstjeneste. Lillesand-ordfører Arne Thomassen satt på første benk.

Allerede klokka sju var ordføreren i aksjon for å avduke Lillesands nye minnestein av Hans Jacob Grøngaard ved Vestre Moland kirke. — Det er en lang festdag, men jeg har forberedt meg godt, og er i god form. Det er en gledens dag, sier Thomassen.

Det var mye folk langs hele ruta barnetoget gikk. Barna ropte og sang av full hals. Utover ettermiddagen fortsetter folkefesten på Emil Knudsens plass, med et spesielt fokus på barn og unge.

Hornmusikken og Lillesand skolekorps spiller. Benjamin Josefsen er konferansier, det vil bli underholdning og taler ved Pia Vagle, russepresident Jørgen Severinsen og ikke minst premiering av beste kortesjeinnslag.

Klokken 19.00 er det grunnlovsfest på Emil Knudsens plass, hvor klima- og miljøminister Tine Sundtoft skal holde tale. Flere lokale og talentfulle musikere skal også vise seg fram i kveld.