— Han ble pågrepet i forbindelse med annen sak. Navnet viste seg å være interessant for oss og vi begynte å nøste videre, sier politiadvokat Håvard Ryengen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Natt til 8. april i 2009 ble klokker til en verdi for rundt to millioner kroner stjålet fra Marcussen Ur-Optik AS i Arendal. Tyvene kom seg inn i butikken ved å bruke en bil og en parkbenk som rambukk.

To andre etterlyst

DNA-spor på åstedet førte til at politiet raskt fikk en navngitt mistenkt. Mannen har vært etterlyst sammen med to andre mistenkte polakker, som fremdeles er på frifot.

— Vi har DNA som tilhører en 33 år gammel mann. Han er etterlyst, men ikke pågrepet, sier Ryengen.

Den nå tiltalte 35-åringen ble pågrepet i november i fjor, i forbindelse med en mindre tyverisak på Vestlandet. Han ble senere overført til Agder, hvor han fremdeles sitter varetektsfengslet.

Nekter straffskyld

I tillegg til tyveri av klokker for 1,2 millioner er 35-åringen tiltalt for tre biltyverier. Den ene bilen ble brukt som rambukk under innbruddet og etterlatt på åstedet. En annen bil ble stjålet i Sandefjord og senere etterlatt ved golfbanen på Nes Verk i Tvedestrand. Ifølge tiltalen ble denne bilen brukt som fluktbil etter innbruddet hos urmakeren.

Den tiltalte 35-åringen har ikke ønsket å forklare seg om saken og nekter straffskyld.

Straffesaken starter i Aust-Agder tingrett 30. juni. Mannens forsvarer, Per Ragnar Holter-Andersen, var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag.