Her har Kero (til venstre) og Åke nettopp kommet til Kristiansand i en hestehenger. De ankom like før klokken 18 onsdag. Foto: Vegard Damsgaard

Én etter én ble de fire gepardene lokket ut av sine respektive kasser, og inn i sitt nye hjem i Kristiansand dyrepark like over klokken 18. — Første bud er å tilbringe mye tid sammen med dem, da kan vi bygge tillit så de blir trygge. De trenger fred og ro for å få en fin start på sin nye tilværelse, forklarer dyrepasser Olav Åsland, som har ansvar for parkens afrikanske rovdyr.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Hentet på morgenkvisten

Tidlig onsdag morgen var to dyrepassere fra Kristiansand på plass i Borås Djurpark for å laste om bord de unge brødrene Bertil, Olof og Åke, og den eldre, enslige hannen Kero.

De fire kattedyrene, av arten verdens raskeste pattedyr, skal nå bli godt kjent med sitt nye hjem før den nye, 13 mål store Afrika-avdelingen til 10 millioner kroner offisielt åpnes Kristi himmelfartsdag, 29. mai. Gepardene skal presenteres for publikum hver dag klokka 15 i sommer.

Dyreparken har invitert Fædrelandsvennens lesere til å foreslå noen nye, helst afrikanske navn til de tre yngste dyrene. Kåring av vinnerforslagene finner sted om en ukes tid.

BLI MED I NAVNEKONKURRANSEN HER!

Fædrelandsvennen kommer tilbake med fyldigere dekning og video.