— Jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor det blir sånn. Spillerne ser slitne ut i 2.omgang, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen etter 1-2 mot Bodø/Glimt på bortebane tirsdag kveld.

Etter en ok førsteomgang ble Start blåst av banen de siste 45 i Bodø. Tapet føyer seg inn i rekken av en firekampsperiode på 16 dager der Start har tapt seks poeng i løpet av de siste 10 minuttene av kampene.

4. mai: Hjemme mot Brann. Start tar ledelsen, men scorer selvmål i det 80 minutt, spiller 1-1 og taper to poeng. 11. mai: Borte mot Sogndal. Start tar ledelsen, men Sogndal utligner umiddelbart før de scorer seiersmålet på overtid. Taper ett poeng i sluttminuttene.

16. mai: Hjemme mot Vålerenga. Vålerenga tar ledelsen, men Start snur kampen før Vålerenga utligner på straffespark i det 90.minutt. Start taper to poeng på det.

20. mai: Borte mot Glimt. Start tar igjen ledelsen, men blir overkjørt i 2.omgang. Glimt scorer seiersmålet i det 80.minutt. Ett poeng tapt.

Mener slitne spillere og skader er noe av forklaringen

— Vi er fullt klar over det som har skjedd de siste kampene. Det har skjedd på forskjellig vis, og i dag var det slik at de fortjente å score, sier Håkon Opdal, som ikke har noen god forklaring på hvorfor Start nærmest kollapset i 2.omgang mot Glimt.

— Si det. Det virket som vi hadde litt lite energi. Vi kommer ikke i skikkelig press på dem og de får styrt kampen og spiller oss lavere og lavere, sier sisteskansen.- Vi hadde rett og slett en fryktelig kamp. Vi slår altfor mange lange baller, sier Zlatko Tripic.

Selv mener Mjelde at laget han trener ikke er for dårlig trent.

— Det går mer på at noen har spilt veldig mye i mai, mens andre har kommet tilbake fra skade, sier Mjelde, som nærmest varsler at Start neppe er på sitt beste på denne siden av sommeren. Det gjenstår tre serierunder og en cupkamp før Start tar sommerpause 12.juni. 6.juli er serien i gang igjen.

— Heldigvis er det bare 13 kamper før sommerpausen og 17 etter. Nå må vi få alle spillerne friske og raske og bli et høstlag. Det er det vi må satse på, sier Mjelde.

Mener Glimt gjorde Start slitne

— Det virker som du fortsatt savner en midtbanesjef. Nok en gang ble Paniagua tatt av?

— Det er nok et mer sammensatt problem, men det er riktig at den rollen ikke er løst på samme måte som i fjor. Samtidig har vi hatt kamper der det har fungert bra, så det er ikke bare der vi sliter. Vi er nødt til å tenke oss godt om hva vi gjør, sier Mjelde, som ikke utelukker at Start kan komme til å se etter nye spillere når sommervinduet åpner.

— Vi må ta en runde internt og diskutere inn mot det vinduet, sier Start-treneren.

— Jeg er en ærlig mann. Grunnen til at Start var så dårlige var at vi var så bra. Vi gjorde dem slitne og fikk dem til å løpe etter oss. Når det stemmer for oss og vi får brettet ut spillet får folk problemer, sier Jan Halvor Halvorsen. Den tidligere Start-treneren har nå tre seiere på rad med Glimt.

- Vi finner hverandre ikke godt nok

Espen Hoff og Zlatko Tripic hadde en strålende kamp mot Vålerenga for fem dager siden. Mot Bodø/Glimt slet begge fælt.

— Vi snakket om det i pausen, at det ble litt lang avstand mellom oss. Det ble ikke noe særlig bedre i 2.omgang. Vi finner hverandre ikke godt nok i dag. Det er dårlig struktur i laget og vi virker dårlig organisert, sier Hoff.

Stopperkrise mot Odd?

Markus Berger pådro seg sitt tredje gule kort og må stå over mot Odd søndag. Samtidig fikk Jesper Mathisen seg en smell i skulderen og ble byttet ut mot Glimt.

Dersom Bismark Acosta ikke er tilbake fra skade, og Mathisen ikke blir spilleklar, vil Glenn Andersen være Starts eneste spilleklare midtstopper.