— Jeg er veldig klar for å stå fram. Jeg har følt meg veldig frisk de siste ukene, sier Lars-Jørgen Salvesen til Fædrelandsvennen.

Nærmest som vanlig er han en av de siste av treningsfeltet. Skuddene må sitte, og da trengs det ekstra egentrening.

På tide å vise seg fram

Under avslutningstreningen tirsdag, viste Lars-Jørgen Salvesen at han vet hvor målet står. Foto: Steffen Stenersen

Nå som Starts til nå soleklare spissvalg Matthias Vilhjalmsson har skiftet beite til Trondheim og Rosenborg, er Salvesen Starts eneste spissalibi. Start jakter en erstatter, og har i disse dager nigerianeren Austin Ikenna på prøvespill.— Det er jo på en måte min store sjanse, dette. Det er på tide for meg å vise meg fram. Jeg har vært altfor variabel denne sesongen, sier Salvesen.

- Blir du demotivert av at klubben går ut og sier at de må ha en erstatter på spissplass?

Klar til å ta opp kampen

— Nei, ikke i det hele tatt. Det forstår jeg veldig godt, all den tid jeg er den eneste spissen i troppen. Men jeg er klar til å ta opp kampen med den som skulle komme inn, sier en offensiv 19-åring.

Spissen har blitt en publikumsyndling på Sparebanken Sør Arena, og ropene fra tribunen kommer så fort det går litt trått med laget. Da vil folk se Salvesen på topp. Mot Aalesund søndag får de mest sannsynlig sjansen, om ikke Mons Ivar Mjelde og resten av Start-apparatet finner en erstatter før det.

Lars-Jørgen Salvesen var sikker da han fikk sjansen fra straffemerket i bortekampen mot Odd tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

— Jeg er klar jeg. Det er dette jeg trener for hver dag, sier Salvesen.

Ser video av aktuelle kandidater

— Jeg er ikke redd for å bruke Lars-Jørgen. Han har spilt før og klart seg bra, sier Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen.

Samtidig er han klar på at laget er kraftig svekket etter tapet av Vilhjalmsson, og at det jaktes en erstatter. Etter treningen tirsdag skulle flere i Start-systemet sette seg ned og se video av aktuelle kandidater.

— Helst bør man jo ta en rask og god avgjørelse, men det viktigste er jo at det gjøres en god vurdering. Så må vi hele tiden vurdere laget ut fra de spillerne vi har tilgjengelig, sier Mjelde.