Forsker Åslaug Rudjord Lorentzen ved Sørlandet sykehus håper å få med seg opp mot 750 pasienter i Norge, som har fått påvist nevroborreliose i årene mellom 2007-2013, i følge en pressemelding fra Sørlandet sykehus.

Hun ønsker å kartlegge omfang, symptomer og senvirkninger hos pasienter som har fått påvist og blitt behandlet for sykdommen nevroborreliose.

— Målet er å kartlegge pasientenes symptomer og se om de er blitt bedre etter endt behandling, sier assistentlege og forsker ved Nevrologisk avdeling ved Sørlandet sykehus, Åslaug Rudjord Lorentzen.

Svært mange pasienter som får påvist nevroborreliose sliter med kroniske plager som utmattelse, hukommelses- og konsentrasjonsvansker i etterkant av infeksjonen. Lorentzen håper å kartlegge omfang, symptomer og eventuelle senvirkninger, som pasienter måtte ha etter å ha fått påvist sikker nevroborreliose.

— Vi vil også undersøke det totale sykdomsbildet og se om det kan være enkelte personer som er mer genetisk disponert for dette enn andre, sier Lorentzen. Hun sender i disse dager ut en invitasjon til pasienter om å delta i studien, som er planlagt å skulle gå over de neste par årene, i følge pressemeldingen fra sykehuset.