Den tidligere politimannen overtar i så fall vervet etter politikvinne Linda Verdal, som sa nei til gjenvalg i fjor høst.

Valgkomiteens leder, Helge Stapnes, vil ikke si at Ap er i spesielt behov av streng ordensmakt i ledelsen, men han mener Egeli har noen særegne kvaliteter som gjør ham velegnet som fylkesleder.

Flere ønsket vervet

— Vi hadde fire, fem kandidater som hadde stilt seg til disposisjon. Egeli har politisk erfaring og stor organisatorisk erfaring fra sin tid som hovedverneombud i politiet, sier Stapnes.

Han vil ikke si hvilke kandidater som ble vraket, men etter det vi har grunn til å tro var både Kristiansands Mette Gundersen og Kristiansands Trond Blattmann aktuelle kandidater.

Nå sier Gundersen at hun tror et samlet parti stiller seg bak Egeli.

— Vest-Agder Arbeiderparti trenger å bygge organisasjon fram mot valget i 2015. Da er Egeli rett mann, sier Stapnes.

Vil aktivisere partiet

Bjørn Egeli leder Søgne Ap og er inne i sin sjette kommunestyreperiode. Han gleder seg til oppgaven.

— Hvis jeg blir valgt, er det en spennende utfordring. Og valget av meg har sammenheng med at jeg har ledet et organisatorisk utvalg som har sett på hvordan vi kan vitalisere Vest-Agder Ap de neste årene. Vi ønsker at hele partiet skal bli mer aktivt, slik at vi kan øke oppslutningen, oppnå mer og sikre gjenvalg av to på Stortinget, sier han.