— Og det er vi mektig stolte av, smiler revysjef Sara Dybesland og «revyartist» Maria Hermansen.

Maria Hermansen (t.v) og revysjef Sara Dybesland, er i full sving med terping og forberedelser til årets russerevy. Jentene lover en gøyal, men forholdsvis snill revy. Foto: Roar Greipsland

Jentene fra avgangsklassen på Mandal videregående skole har tenkt revy døgnet rundt i det siste, og verre blir det kanskje fram mot premieren neste fredag.Da går nemlig sceneteppet opp for «Russen fyller Buen».

— Klart vi satser på fulle hus. Premierekvelden kjører vi i en forestilling, og så blir det to forestillinger både lørdag og søndag.

Terper daglig

Russen startet med ukentlige øvinger i januar, men den siste tiden har det vært daglige terpinger i Buen. At instruktør er droppet, skal på ingen måte bety noen dårligere revy.

Camilla Rosseland (fra v.), Karoline Ekerheim, Julie Kollstad og Sigrun Vassby kan du høre i Buen neste fredag. Foto: Roar Greipsland

— Neida. Med unntak av ett eneste innslag har vi dessuten skrevet alle tekstene selv, forklarer Sara og Maria.Russejentene lover god underholdning, med mengder av musikk, sketsjer og dans. Både lokale kjendiser og helter blir parodiert sammen med internasjonale stjerner. Men de lokale kjendisene har visstnok lite å frykte.

Magnus Salvesen i fri utfoldelse på scenen i Buen. Foto: Roar Greipsland

— Vi kan love en forholdsvis snill revy. Innholdsmessig er den variert, og vi har ganske mange lokale innslag, slik det bør være i en russerevy, mener Maria. Av nasjonale saker har russen blant annet laget sin egen versjon av tv-underholdningen «Hver gang vi møtes».

Viktig sak

— Og få endelig med at de har vært veldig snille på Buen, siden vi har fått lov til å øve her hele tiden, ber jentene.

Øving, øving, øving. Hver eneste dag fram mot premieren neste fredag terper årets Mandalsruss på "Russen fyller Buen" Foto: Roar Greipsland

Sara vil også ha med at hun deler revysjefansvaret med Gard Lian.Rundt 60-70 av årets russ er med i årets revy. Egne musikere, sceneriggere og kulissemakere har stått på de siste ukene, mens andre har pugget tekster til den reneste eksamen.

— Dette blir bra. Dessuten støtter publikum en kjempegod sak. Hele overskuddet fra revyen går til Kreftforeningen, minner Sara Dybesland og Maria Hermansen.

Hvem gjør Village People`s "YMCA" bedre enn Endre Omland og resten av gjengen? Foto: Roar Greipsland