Det var stedatteren som anmeldte stefaren i 2012. Han la raskt kortene på bordet og fortalte også politiet om det han hadde gjort mot broren hennes.

«Overgrepene har for de fornærmede fremstått som både svært krenkende og skremmende», skriver Kristiansand tingrett i dommen.

De grove overgrepene ble begått flere ganger i uka hjemme og på ferier fra 2001 til 2010. Jenta var bare fem år da det begynte, mens broren var åtte.

Sørlendingen har fått diagnosen pedofil. Han har erkjent å ha hatt samleie med begge barna. Overgrepene stoppet da barna var 15-16 år gamle.

Da stedatteren kom i puberteten begynte stefaren å voldta henne under trusler om å ta sitt eget liv og fortelle hennes mor hva som skjedde mellom dem.

Uten den uforbeholdne tilståelsen ville straffen vært tolv års fengsel, mente rettens flertall.

«Det er ekstra skjerpende at begge de fornærmede fremsto som sårbare barn, og at tiltalte var klar over dette», heter det i dommen.

I tråd med bestemmelsene i straffeloven gis en tredjedel i strafferabatt. Mannen er dømt til åtte års fengsel, og dommen er avsagt i dissens. En av meddommerne ville plusse på ett år.

I tillegg er 50-åringen dømt til å betale oppreisningserstatning til jenta og gutten på henholdsvis 300.000 og 250.000 kroner.