KRISTIANSAND: — Han var utrolig godt likt og en samlende figur i KrF. Han var veldig lett å samarbeide med og ukomplisert å forholde seg. Politisk var han godt forankret i KrF og sentrum, sier Jørgen Kristiansen (KrF), varaordfører i Kristiansand.

Arvid Omdal ble valgt til gruppeleder for KrFs bystyregruppe i 2011, men rakk ikke fungere i vervet i mer enn litt over et år før han ble syk.

Før han ble gruppeleder, hadde han blant annet vært leder i Kristiansand KrF og nestleder i kontrollutvalget.

Arvid Omdal var opprinnelig fra Moi i Rogaland og var gift med Oddny Omdal som også er aktiv innen KrF. De har fire voksne barn.

Han var utdannet politi og var lensmann i både Kvinesdal og Lillesand. Han sluttet i politiet i 2006. — Dette blir slutten på noe og begynnelsen på noe annet, sa Arvid Omdal til Fædrelandsvennen den gangen.

Han var da 57 år gammel, men hadde ingen planer om å pensjonere seg. I tillegg til at han ble valgt inn i Kristiansands bystyre, var han også aktiv innen kristent arbeid.

— Han hadde en betydelig arbeidskapasitet. Det er få pensjonister jeg har opplevd som hadde så mange jobber, sier Jørgen Kristiansen.

Grete Kvelland Skaara har fungert som gruppeleder for KrF mens Arvid Omdal har vært syk. Hun overtar trolig som gruppeleder for KrFs bystyregruppe.