Blatter: - Bare kongressen kan fjerne meg

Zürich (NTB-DPA): Den korrupsjonsmistenkte FIFA-presidenten Sepp Blatter gikk i et TV-intervju onsdag hardt ut mot forbundets etiske komité og hevdet at den ikke hadde rett til å suspendere ham.

— Jeg er ingen funksjonær. Jeg er president og ble valgt av kongressen. Om de vil bli kvitt presidenten, om de er uenige i måten jeg utfører jobben min, må de gå til kongressen som valgte meg, hevdet Blatter i et 18 minutter langt intervju med sveitsisk TV.

— Det er det samme i politikken. Bare nasjonalforsamlingen kan avsette en lovlig valgt president.

Blatter avslo å kommentere om FIFAs etiske komité har anbefalt livstids utelukkelse, slik det er blitt kjent at den har gjort for UEFA-president Michel Platini.

Begge ble tidligere i høst utelukket i 90 dager mens den etiske komiteen gjorde sine undersøkelser rundt en omstridt betaling Blatter gjorde til Platini på 2 millioner sveitserfranc. Nå er saken oversendt komiteens dømmende kammer.

— Disse opplysningene er konfidensielle. Jeg kan ikke røpe det. Jeg ville være en dårlig person om jeg gjorde det, og jeg er ingen dårlig person, sa Blatter. (©NTB)