Det sier Ole Magne Omdal til Fædrelandsvennen. Omdal var Sp-ordfører i Iveland fra 1995 — 2011, og har sittet i valgkomiteen som nå er delt i sin innstilling om hvem som bør velges til partiets 1. nestleder på landsmøtet 7. april.

Kampen vil stå mellom Ola Borten Moe og Anne Beathe Tvinnereim, og Omdal støtter Tvinnereim.

— Jeg tror hun er en bedre lagbygger, sier Omdal.

Knusende kritikk

Dagens Næringsliv offentliggjør i dag et brev som den 12. mars ble sendt til valgkomiteen fra tidligere kommunikasjonssjef i Senterpartiet, Torvild Sveen, der han kommer med knusende kritikk av partileder Liv Signe Navarsete. Han refererer til episoder der han lot seg presse til å lyve, og beskriver angsten og ubehaget han følte ved hennes lederstil.

Partileder Liv Signe Navarsete får flengende kritikk i et brev til valgkomiteen fra tidligere kommunikasjonssjef Torvild Sveen, som nå er varaordfører i Gjøvik. Foto: Falch, Knut

Sveen, som nå er varaordfører i Gjøvik, leverer også et sterkt forsvar for Ola Borten Moe, som han mener er en av de beste stjernene partiet har. Han påpeker at Navarsete ved flere anledninger har gjort sitt beste for å skyte ned Borten Moes gode ideer.— Jeg ønsker ikke å kommentere brevet, og innholdet får stå for Sveens regning. Nå må alle besinne seg og se framover. Skittkasting fører ingen steder hen, og jeg er skuffet over det som har skjedd den siste tiden, sier Omdal.

Spennende og hett

Han deler slett ikke Sveens oppfatning av den nå sykmeldte partilederen:

— Jeg har sittet sammen med Liv Signe Navarsete i sentralstyret, og har hele tiden hatt et veldig godt forhold til henne, sier den tidligere Sp-ordføreren.

Valgkomiteen leverte sin innstilling 20. mars, og flertallet ønsker Anne Beathe K. Tvinnereim fra Akershus som første nestleder, og Janne Sjelmo Nordås fra Nordland som 2. nestleder. Mindretallet ønsker at Borten Moe fra Sør-Trøndelag skal få fortsette som 1. nestleder, med Tvinnereim som 2. nestleder.

Valgkomiteens leder, Terje Riis-Johansen, støtter Borten Moe, men Ole Magne Omdal tilhører flertallet som går for Tvinnereim.

— Jeg mener hun er den beste kandidaten, sier Omdal, og presiserer at han nå håper på ro i partiet.

— Men det blir et spennende og hett landsmøte, sier han.