Sverre Anker Ousdal (69) fra Flekkefjord har vunnet saken mot Pasientskadenemnda. Der skriver VG.

Avisen skriver at det i dommen heter at Statet ved Pasientskadenemnda er erstatningsansvarlig, og at de må betale saksomkostninger på nesten 300.000 kroner til Ousdal.

— Vi har besluttet ikke å anke denne saken, og tar den til etterretning, sier direktør i Pasientskadenemda, Rose-Marie Christiansen, til VG.

Leverkreft

I begynnelsen av 2008 ble skuespilleren rammet av leverkreft. Han ble frisk, men våknet opp blind etter operasjonen.

Anker Ousdal mente Rikshospitalet hadde skylden for synstapet, og saksøkte Pasientskadenemnda. Rettsaken gikk for lukkede dører i februar.

Fornøyd

Skuespilleren selv er glad for både dommen og at staten ikke har anket den.

— Det var en veldig fin dom, og det var en gledelig nyhet at staten ikke anker. Det har vært en stor belastning å gå til rettssak, etter at jeg fikk avslag fra Pasientskadenemda to ganger. Nå er jeg bare glad, sier Sverre Anker Ousdal til VG.

Det var advokat Janne Larsen som forsvarte Ousdal.

— Jeg har hatt en fantastisk advokat som har imponert meg veldig. Men jeg ble også imponert over dommeren. Det yrket har jeg virkelig fått øynene opp for. Det må være utrolig krevende å sette seg inn i så mange forskjellige saker på så kort tid, sier han til samme avis.

Ringvirkninger

Anker Ousdal tror dommen mot Pasientskadenemda kan få ringvirkninger.

— Dommen kommer til å bety mye for kreftpasienter. Vi er ikke utstått bare fordi vi har kreft. Vi er vanlige pasienter også, sier han til VG.