— En politipatrulje fra Arendal kom tilfeldigvis forbi et bolighus på Kystveien klokken 4.37, da de så at det røyk kraftig fra huset, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Øyvind Andersen, til Fædrelandsvennen.

— Tjenestemennene tok seg inn i huset og fikk ut tre av de fem som skulle bo i huset. Fjerdemann kom seg ut på egenhånd, mens femtemann var bortreist, legger han til.

Kan ha reddet liv

- Politipatruljen fra Arendal oppdaget brannen og fikk ut flere personer. Kan dette ha forhindret at liv gikk tapt?

Røykutviklingen var så kraftig at deler av Tromøysund var tåkelagt. Helt fra E 18 ved Harebakken kunne du se røyken. Foto: Baard Larsen

— Ja. Dette kan ha reddet liv. Etter hva jeg forstår, hadde ikke alle beboerne i huset fått med seg at det brant. Som nevnt var det tre personer som politiet fikk varslet og ut av boligen, svarer innsatsleder i politiet, Glenn Sollid, på Fædrelandsvennens spørsmål.Den aktuelle tjenestemannen bekrefter at han var inne og kjempet mot røyken, men ønsket ikke å la seg intervjue. Få minutter senere ble han fraktet i ambulanse til sykehuset i Arendal.

Til sykehus

De tre som måtte evakueres ut av boligen, samt en politimann, ble sendt til Sørlandet sykehus Arendal for å få medisinsk hjelp grunnet mulige røykskader på lungene.

— En av tjenestemennene var inne i flere boenheter for å få ut folk, men måtte til slutt gi opp videre søk på grunn av all røyken. Han hoster og klør i halsen, så politimannen er sendt med ambulanse til sykehuset i Arendal, sier Sollid.

— De tre andre beboerne som politimannen hjalp ut, hadde også blitt utsatt for røyk. De er sendt til sykehuset for en legesjekk. Fjerdemann i huset virker til å være uskadd, legger han til.

Innsatslederen sier det etter forholdene skal det stå bra til med alle fire, men han har ikke fått noen konkret status på hver enkelt.

Totalskadd

— Boligen som brenner er et stort og vanskelig hus med flere boenheter. Brannen sprer seg fortsatt, sier brannsjef Han Henrik Bakke i Østre Agder Brannvesen Arendal, til Fædrelandsvennen reporter på stedet.

Brannen var vanskelig å slukke, og bygningen ble totalskadd. Foto: Baard Larsen

— Grunnet røykutviklingen har vi fått evakuert beboere også i nabohusene ettersom det ikke er bra å puste inn røyken. Huset som er antent kommer til å bli utbrent, legger Bakke til.Ved 10-tiden drev brannvesenet på med etterslukking og kontroll av branntomten. Politimannen som ble fraktet til sykehus skal ifølge politivakta i Arendal ha blitt skrevet ut i løpet av formiddagen.

Rundt klokka 15.50 avsluttet brannvesenet arbeidet med etterslukking på stedet, ifølge 110-sentralen.