— Nå må Start gjøre alt de kan for å hente Doffen. Han er akkurat den type spiller Start trenger, den typen de har savnet. De trenger en med hans motor og ikke minst en med hans innstilling. Dessuten er han en stor, lokal profil. Og jeg er sikker på at han ville fått et karrieremessig løft ved å komme til Start og bli satset på her, sier Fædrelandsvennes fotballekspert, Andreas Lund.

Mandag ble det kjent at Kristofer Hæstad og Vålerenga har blitt enige om å avbryte kontrakten halvannet år før den utløper. Dermed er Hæstad ferdig i Oslo-klubben allerede 31. mai. Nå er spørsmålet om Hæstad legger opp, eller om han fortsetter karrieren eksempelvis i Start.

- Mer enn god nok

fredrik.jpg

Lund får støtte i sine synspunkter av TV2s Fredrik Strømstad, som spilte sammen med Hæstad både i Start og for landslaget.— Hadde jeg vært leder i Start, ville jeg ikke vært i tvil. Kristofer er en type som leverer på trening hver eneste dag. Han er seriøs og går foran som et godt eksempel. Dessuten er han en profil, og han er byens gutt. Og viktigst av alt; han er fortsatt mer enn god nok. Det er bare en årsak til at han ikke spilte i Vålerenga, nemlig at han hadde for høy lønn, sier Strømstad.

- Bør ta sjansen

marius og andreas.jpg

Fædrelandsvennen-ekspert Marius Johnsen er en av Kristofer Hæstads beste venner. Han håper Start nå tar kontakt med Hæstad.— Jeg er inhabil, men jeg mener at han er akkurat den typen de trenger. Han vet hva som skal til for å bli best, og i så måte ville han vært et godt forbilde for de unge spillerne.

Verken Lund, Strømstad eller Johnsen mener det vil være en stor gambling av Start å hente en spiller som tross alt har slitt med en del skader de siste årene.

— Nei, det er ingen gambling. Det er stort sett lysken og strekkskader han har slitt med. Slikt kan man forebygge dersom det jobbes godt med, sier Lund.

— Uansett synes jeg Start bør ta sjansen. Alle ønsker å se slike spillere på Sør Arena. Tenk om vi kunne fått ham tilbake i nærheten av det nivået han holdt i 2005, mimrer Marius Johnsen.

- Anbefaler prestasjonsrettet avtale

tjærnås.jpg

Lars Tjærnås, som er ekspert for 100% sport og Cmore, tror heller ikke at Doffens karriere trenger å være over:— Han har fortsatt en fysikk og frekvens i beina som gjør at han henger med på tempo hvis han spiller regelmessig. Toppfotball er ferskvare, og du må spille jevnlig for ikke å bli en spiller som er akkurat litt for sen i alle situasjoner.

Om en eventuell Hæstad-retur til Start sier Tjærnås følgende:

— Sett utenfra er detflere ting som taler for at en retur til Start kan være fornuftig for begge parter. Han erlokal, en merkevare for klubben fra en tid de lengter tilbake til. Og han fyller i hvert fall flere deler av den «stillingsinstruksen» klubben leter etter i hullet etter Heikkinen. De trenger en midtbanespiller som kan frigjøre Owello, og samtidig være en innpisker for de rundt seg. Men det fornuftige for Start hvis de går videre er å tilby en prestasjonsrettet avtale, der grunnlønnen er lav og utleggene sikrer at de får det de betaler for i form av spilletid og prestasjoner på banen.

Start: - Mange kvaliteter

Selv er Kristofer Hæstad klar på at dersom han skal fortsette karrieren på høyt nivå, så er det bare Start som gjelder.

— Hvis jeg skal fortsette i eliteserien er det bare Start som er aktuelt, sier han til Fædrelandsvennen.

I Start sier de følgende:

— Doffen er en profil på Sørlandet, og han har gitt meg mange gode opplevelser. Men foreløpig har vi ikke diskutert om det er aktuelt å gå i dialog med ham, sier Starts administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen på spørsmål om hvorvidt Start nå vil forsøke å signere den tidligere landslagsspilleren.

— Hæstad har mange kvaliteter, men spørsmålet er om det er de kvalitetene vi ser etter. Dessuten vil det alltid være snakk om økonomi, legger han til.