Politiet beslagla tre fulle søppelsekker med tobakk hjemme hos familiefaren. Foto: Politiet
Politiet beslagla tre fulle søppelsekker med tobakk hjemme hos familiefaren. Foto: Politiet

Det var i mars i år at politiet fant tre fulle søppelsekker med sigaretter og rulletobakk hjemme hos en 39-åring i Lyngdal. I politiavhør forklarte mannen at han denne gangen hadde kjøpt tobakk for 50.000 kroner, og at meningen var å selge smuglervarene videre for det dobbelte.

Narkorassia

Forholdet ble avdekket i forbindelse med at politiet gjennomførte narkotikarassiaer mot tre ulike adresser i Lyngdal. Det var en av dem som ble tatt mistenkt for narkotikabesittelse som fortalte politiet hvem han hadde kjøpt den utenlandsproduserte tobakken av.

Den tidligere ustraffede familiefaren forklarte i retten at han hadde kjøpt tobakkspartiet av en litauisk lastebilsjåfør. Han har også innrømmet å ha kjøpt smuglertobakk tidligere, men da bare i små mengder og til eget bruk.

24 dager betinget

39-åringen ble i Lister tingrett dømt til 24 dagers betinget fengsel og 5000 kroner i bot. Retten inndro i tillegg 8000 kroner som den mente han har tjent på å selge smuglertobakken. Søppelsekkene med tobakken ble selvsagt også inndratt.