LILLESAND: Påtalemyndigheten mente at mannen i fjor sommer slo sin kjæreste gjentatte ganger og tok kvelertak på henne før han tvang til henne til å ha sex med ham. Den alvorlige tiltalen omfatter dessuten en rekke andre punkter.

Det var natt til lørdag 28. juni i fjor at politi og ambulanse rykket ut til en adresse i Lillesand etter at en kvinne, fornærmede i denne saken, fortalte at hun var blitt slått av samboeren sin.

Kjørt til legevakten

41-åringen ble pågrepet og fornærmede ble kjørt med ambulanse for behandling ved legevakta. På legevakta fortalte hun noe politiet ikke ble opplyst om – nemlig at hun angivelig skal ha blitt voldtatt.

Kristiansand tingrett legger i dommen til grunn at kvinnen har blitt utsatt for vold, men fant det ikke bevist at kvinnen var blitt voldtatt. 41-åringen ble derfor frifunnet på tiltalepunktet.

I retten forklarte fornærmede at hun den aktuelle kvelden la seg tidlig og hun skal ha blitt irritert da 41-åringen ved flere anledninger kom opp inn på soverommet.

Dratt tilbake på soverommet

Hun begynte deretter å pakke tingene sine for å dra, men skal ifølge hennes egen forklaring ha blitt dratt tilbake på soverommet og ble der slått. Videre fortalte hun at 41-åringen tiltvang seg sex.

Retten ble videre presentert for flere grove tiltalepunkter. Deriblant skal den tiltalte mannen ha utøvd forskjellige former for vold mot kvinnen, blant annet slått henne og truet med å drepe henne.

I dommen skriver retten at de er overbevist om at 41-åringen har nektet offeret å forlate leiligheten.

Funnet skyldig

– Retten er overbevist om at tiltalte ved gjentatte anledninger har truet, tvunget og begrenset bevegelsesfriheten til fornærmede ved at hun ikke fikk forlate leiligheten, skriver retten i dommen.

41-åringen er tidligere idømt besøksforbud overfor sine foreldre. Også dette ble han tiltalt for brudd på. Trusler mot en kommuneansatt i Lillesand kommune og vold mot sin far stod på den omfattende listen over tiltalepunkter.

Tingretten fant 41-åringen skyldig på alle punkter bortsett fra anklagen om voldtekt. Straffen ble satt til fengsel i ett år. Han må i tillegg betale en erstatning på 60.000 kroner.