AGDER: – Det er alltid mye trafikk i forbindelse med sommermånedene. Som vi alltid sier; planlegg i god tid, oppfordrer UP-sjef Steven Hasseldal.

LES OGSÅ: Slik kjører du trygt i sommer!

I fjor ble det registrert 608 trafikkulykker i Agder-fylkene og Rogaland. 172 av ulykkene skjedde i sommermånedene og ble dermed den mest ulykkesutsatte årstiden.

– Det er viktig å ikke stresse, legge inn en del stopp og å få i seg mat og drikke, sier Hasseldal.

Fokuserer på utfartsveien

I likhet med påskeutfart og andre populære utfartshelger vil det også i sommer være hovedveiene som er hovedfokuset for UP.

– Det er spesielt E39 og E18 som vi fokuserer på. Vi er også på riksvei 9, mens vi er noe mer sporadisk på andre veier. Vi er nødt å holde oss der folk er, sier Hasseldal.

UP sine biler er ofte i nærheten av byene i helgene og aktiviteten opprettholdes utover sommeren, til tross for at mannskapene skal avvikle sommerferie.

Ber festivalfolk ta bussen

I forbindelse med festivalene på Sørlandet har UP de siste årene tatt en god del fyllekjørere. Politiet ber nå folk som skal ta bussen.

– Ta bussen, eller vær nøye og ikke ta sjanser dersom man har drukket dagen før, sier festivalsjefen. Under fjorårets Hovefestival ble 20-30 personer som hadde promille i grenseland tatt.

I løpet av sommeren lover Hasseldal kontroller innenfor etatens fire hovedfelter; fart, rus, bilbelte og aggressiv adferd.