KRISTIANSAND: — Vi har sendt ut 1100 nye tibud. Blant de som søkte innen fristen 1.mars er det 171 som ikke har fått tilbud om barnehageplass, opplyser rådgiver Mariann Stefansen i Barnehageetaten til fvn.no.

Ifølge barnehagedirektør Nina Gjærum Reinhard, kan dette tallet bli noe nedjustert.

— Det er noen som sitter på to barnehageplasser fordi de har søkt om overflytting fra en barnehage til en annen. Når disse har bekreftet hvilken plass de ønsker, vil flere plasser bli åpne for andre søkere, sier Gjærum Reinhardt.

- Vil få plass innen desember

Hun forteller at de endelige tallene over hvor mange som mangler barnehageplass, vil være klare 16.mai.

Barnehagedirektøren mener det ser positivt ut for barnehagedekningen i Kristiansand, men bekrefter at ikke alle kommer til å få plass i denne omgang.

— Vi vil jobbe med å finne barnehageplasser til dem som søkte innen fristen så fort som mulig, og senest innen desember i år skal alle ha fått plass, sier Gjærum Reinhardt.

Størst mangel på Lund og i Vågsbygd

Det er størst mangel på barnehageplasser på Lund og i midtre Vågsbygd.

— Det bor mange barnefamilier i disse områdene, og vi har planer om å bygge nye barnehager for å dekke behovet. I tillegg vil vi bruke brakker, og utvide noen av de eksisterende barnehagene, sier Gjærum Reinhardt.

Hun forteller at kommunen blant annet utvide Storenes barnepark i Vågsbygd. De vil også bygge en ny barnehage i Marvika på Lund, på Lauvåsen i Randesund og på Havlimyra på Justnes.

— Det blir en stor barnehage på Havlimyra, og den skal etter planen stå ferdig i 2010. Vi håper de andre barnehagene også kan være ferdig bygget innen den tid, men vi venter på å få tomt til å bygge noen av dem, opplyser Gjærum Reinhardt.

Vanskeligst for småbarnsforeldre

Vanskeligst er det å finne barnehageplasser til barn under tre år.

— Ikke alle barnehager er innredet til å egne seg for små barn. De mangler blant annet stelleplasser og soveplasser. Dette er en utfordring for oss, sier Gjærum Reinhardt.

Hundre søkt etter fristen

Etter fristen for å søke om barnehageplass gikk ut, har i overkant av hundre nye søknader dumpet inn til kommunen.

— Disse må stille seg i kø bak søkerne som overholdt fristen, og vil få tilbudt plass etter når de sendte søknaden, opplyser Gjærum Reinhardt.

Kristiansand kommune har 126 barnehager fordelt på 31 kommunale, 1 statlig, 58 private og 36 private familiebarnehager. Totalt tilsvarende dette 3.989 heldagsplasser.

— Når vi tar med de som har delte plasser, er det 4400 barn i barnehager i Kristiansand nå, forklarer Mariann Stefansen.