KRISTIANSAND: Retten har dømt 19-åringen til fengsel i ett år. Han må sone åtte måneder i fengsel, og får fradrag for 62 dager som han har sittet i varetekt mens politiet etterforsket voldshandlingene domfelte utførte i Vennesla nyttårsaften.

Tingretten har funnet gutten skyldig i å ha slått en venndøl i hodet med en knust ølflaske eller en full flaske som ble knust ved selve slaget. I tillegg slo han en annen i hodet med en flaske slik at denne knuste, og deretter stakk han Jan Øyvind Nevestad (21) i øyet på utsiden av huset hvor nyttårsfesten fant sted.

Les også: Offer for blind vold

Kristiansand tingrett minner om at den domfelte siden 2006 er dømt tre ganger for legemskrenkelser. Siste gang han ble dømt var i februar i fjor, da han fikk fem måneders fengsel, derav 90 dagers betinget med to års prøvetid.

Kristiansand tingrett er opptatt av det skal reagerer strengt mot voldsbruk under alkoholpåvirkning i et slikt ungt miljø som tilfellet var ved nyttårsfesten i Vennesla.

”Det er viktig at unge mennesker får utfolde seg, herunder delta ved festligheter uten å måtte frykte for at voldsutøvelse skal finne sted. Det er nettopp en slik frykt og utrygghet tiltaltes handlinger er egnet til å fremkalle. En fast og markert straff er et av virkemidlene samfunnet har til disposisjon for å motvirke slike handlinger, og derav verne unge mennesker som ønsker å benytte seg av selskapslivet”, heter det i dommen. ” Retten ønsker særskilt å bemerke at ugjerningen foretatt m ot fornærmede Nevestad må karakteriseres som ”blind vold”. Det dreier seg her om en totalt meningsløs handling som har rammet en helt uskyldig og tilfeldig person, og som overveiende sannsynlig vil få betydning for fornærmedes syn resten av hans liv. Fornærmede er kun 21 år gammel. Dette finner retten å måtte vektlegge i skjerpende retning”.

Retten dømte 19-åringen til å betale Nevestad 40.000 kroner i oppreisningserstatning.