VENNESLA: Overvåkningsvideoen viser to menn som rygger inn i inngangsdøren til Hægeland landhandel natt til torsdag 20. mars.

Les også: Rygget bil inn i landhandel

— Vi er overrasket over at vi ikke har fått inn et eneste tips etter at vi offentliggjorde overvåkningsvideoen, men sånn er det bare noen ganger. Det kan jo hende det ikke er noen som har gjenkjent de to som er på videoen, sier lensmann Arne Sundvoll ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til fvn.no.

Se overvåkningsvideoen.

To personer siktet

Politiet har siktet to personer i 20-årene, men siktelsen mot de to er i ferd med å bli henlagt.

— To personer har vært siktet, men vi har ikke noe grunnlag for å gå videre med siktelsen slik situasjonen er per dags dato, opplyser Sundvoll.

Pågripelsen av de to kom ikke i forbindelse med overvåkningsvideoen, men på grunn av andre spor.

— Han ene hadde vi pågrepet før vi la ut videoen, mens han andre ble pågrepet like etterpå, sier lensmannen.

Venter på DNA

Politiet venter nå på å få svar på DNA-sporene som ble sikret på stedet.

— Slik det er nå vil saken bli lagt til side inntil det eventuelt dukker opp noen i DNA-registeret som passer til sporene som er blitt sikret, forklarer Sundvoll.

Klønete

Innbruddet, som var over i løpet av ti minutter, karakteriseres som et brutalt innbrudd som førte til store ødeleggelser. Tyvene fikk imidlertid ikke med seg de helt store verdiene av stjålne varer.

— Innbruddet virket ikke planlagt. Det virket rett og slett som lite gjennomtenkt, har Sundvoll tidligere uttalt.

Spar-butikken på Hægeland har også tidligere vært utsatt for et klønete innbrudd. I fjor strevde tre gutter i 17 minutter før de fikk brutt opp inngangsdøren ved hjelp av en varseltrekant. Saken ble oppklart etter en måned.