KRISTIANSAND: Den 54 år gamle bilføreren har tidligere fått et forelegg på 8000 kroner for påkjørselen. Han nektet å godta forelegget, og må nå ut med flere tusen kroner ekstra etter at saken havnet i retten.

Hendelsen fant sted i Skippergata i Kristiansand 1. april i år. Kvinnen skulle inn i elektrobutikken Expert Koestøl, men forsøkte først å holde av en parkeringsplass til sin sønn, som skulle være med henne inn i butikken.

Merker på støvlett

54-åringen kom kjørende for å finne parkeringsplass, og har fortalt i retten at han så kvinnen holde av den eneste ledige plassen på stedet. Han avventet litt, før en bil bak kvinnen kjørte ut. Da rygget mannen tilbake for å parkere.

Påkjørselen skjedde ifølge dommen fra Kristiansand tingrett da mannen kjørte litt frem for å rette opp bilen. Kvinnen skrek opp, og ropte at mannen hadde kjørt over foten hennes.

Støvletten hennes hadde tydelige merker etter bilens hjul.

Bilføreren nektet

Kvinnens sønn så det hele, og kom til for å hjelpe. Bilføreren valgte da å bli sittende i bilen med låste dører. Etter en stund gikk han fra stedet uten å ville oppgi navn eller adresse, og pekte bare på bilens registreringsnummer. I dommen heter det imidlertid at han uttrykte en beklagelse til sønnen.

Kvinnen oppsøkte legevakten i Kristiansand etter påkjørselen. Det ble ikke påvist brudd, men hevelser og misfarging på foten.

54-åringen har nektet for å ha kjørt over foten til kvinnen. Dette trodde ikke retten på, og dømte han både for påkjørselen og for brudd på opplysningsplikten.

I tillegg til en bot på 10.000 kroner, må mannen betale saksomkostninger på 2000 kroner, samt erstatning til kvinnen på 1770 kroner.