KRISTIANSAND: — Jeg er ingen løftepolitiker. Det skal ingenting til å komme med et løfte, sa Gitmark til fvn.no etter en debatt om fattigdom på Torvet i Kristiansand i august.

Få dager etter var han på hele førstesiden av Fædrelandsvennen og lovte firefeltsvei fra Mandal til Oslo innen 2019. Dermed var løftet om å ikke love noe, brutt.

Spør Gitmark

På nettmøte i dag kan du spørre Gitmark hva han ellers vil love sørlendingene for de neste fire årene. Han er blant annet opptatt av å få færre kommuner i Norge, men sier at han i all hovedsak går til valg på å få en borgerlig regjering.

Gitmark har sittet på Stortinget i åtte år, og var tidenes yngste representant da han ble valgt inn i 2001. Nå sier han at valgresultatet avgjør hvor lenge han er interessert i å være på Stortinget.

— Dersom det ikke blir borgerlig regjering, er det en stor nedtur, både for politikken og personlig, sier Gitmark. Han har tidligere uttalt til Fædrelandsvennen at han ikke kommer til å bli gammel på Stortinget.

Negativt med flere muslimer

  • Hvordan blir Norge med Siv Jensen som statsminister?

— Vi vil få en rekke forbedringer og en del ting som vil være negativt. Frp vil stort sett finne frem til fornuftige løsninger sammen med høyre som vil føre Norge i riktig retning.

— Hvordan blir Norge hvis det blir flere muslimer i landet?

— Det kan være negativt, for det kan være for mange som ikke blir godt nok integrert. Og det å være på utsiden er utelukkende negativt.

— Kjøper du varer fra Israel?

— Ja.

Ja takk, begge deler

  • Bør det bygges lyntog eller fire-felts veg fra Agder til Oslo?

— Begge deler. Det er umulig å velge.

— Hvem bør betale eiendomsskatt?

— Ingen.

— Hva bør Agder bruke en ekstra kulturmilliard til?

— Videreutvikle Sørlandets festival-liv og være med på å bygge opp de faste institusjonene.

— Har du løyet som politiker?

— Nei, det har jeg ikke.

Se Peter Gitmark bli grillet på fvntv .

Møt Peter Gitmark i nettmøte på fvn.no i dag klokken 14.00