AGDER: — Vedlikehold av veidekke vil være noe av det første som bilistene merker forskjell på. Vi vil kjøre ut mer asfalt og det vil bli bedre veidekke, sier Andreas Setsaa til fvn.no.

Setsaa forteller at veidekkekontrakter sendes ut torsdag, og nå kan omfanget i disse kontraktene økes.— Dette er en påplussing på et allerede stort budsjett, så vi er godt fornøyd med denne pakken, sier veisjefen.

Ikke bare blir det bedre veier, men - som et av hovedmålene med krisepakken nettopp er - sysselsetter det flere folk.

— Jeg vil være litt forsiktig med å måle dette i antall årsverk. Men det er klart at det stimulerer. I stedet for at firmaer i anleggsbransjen må permittere og skrive oppsigelser, betyr forhåpentligvis tilskuddene at disse avgjørelsene utsettes, sier Setsaa.

Prosjektene

Foreløpig ser det ut som at godt over 110 millioner skal brukes på nye og bedre veier i Agder. Tirsdag vil Setsaa svare på når arbeidet med prosjektene i Agder kan starte.

25 millioner til prosjektet Vigeland bru. (Arkivfoto)

Når det gjelder Vest-Agder skal det brukes 25 millioner til prosjektet Vigeland bru i Lindesnes , 10 millioner kroner til belysning langs veinettet i Lister og 11 millioner til vedlikehold av gang— og sykkelstier .Tilskuddet er enda større til Aust-Agder. Vegene i fylket blir tilgodesett med 65 millioner kroner i regjeringens krisepakke.

Det skal brukes 20 millioner kroner på midtdeler på E 18 mellom Rannekleiv og Temse .

E 18 skal det også brukes 10 millioner ved Holt landbruksskole i Tvedestrand.

10 millioner kroner til belysning langs veinettet i Lister. (Foto: Scanpix)

Riksvei 9 blir tilgodesett med nærmere 30 millioner kroner, hvorav 10 millioner bevilges til den svært dårlige strekningen Tveit-Langeid. Mens det ved Fennefoss bru i Evje og Hornnes skal settes inn 18 millioner kroner. Tunnelen ved Byklestigen skal også sikres.På riksvei 420 skal det i år brukes 10 millioner kroner på gang— og sykkelsti mellom Krøgenes og Tromøybrua .

Prosjektet "Sykkelbyen Grimstad" får et tilskudd på én million kroner til sitt arbeid.