KRISTIANSAND / SØGNE: – Taxisentralen kunne spore taxien og så da hvor bilen kjørte, forteller politioverbetjent Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon, til fvn.no.

Bilen ble meldt stjålet utenfor YX-stasjonen ved Trekanten klokken 17.29 lørdag ettermiddag. Etter det fvn.no erfarer så ble bilen sporet til Lumberveien.

Fire taxier og to patruljer skal ha deltatt i letingen, men det viste seg at bilen hadde forsvunnet. Over ti minutter senere ble det klart at taxien, en Mercedes stasjonsvogn, var på vei langs Holskogveien mot Søgne.

– Taxien ble sporet i Holskogveien, til Langenes og senere Åros, sier Strømsvåg.

Etter det fvn.no erfarer skal hendelsen ha skjedd på et tidspunkt hvor det var svært lite politi på jobb i Kristiansand by, og en patrulje fra Mandal ble derfor bedt om å kjøre mot Søgne.

– Noen taxieiere som var ute brukte sentralens utstyr til å følge bilen. Drosjeeierne fulgte etter den til Søgne og Åros, sier daglig leder hos Taxi Sør, Jan Aage Sletten, til fvn.no.

Fire taxier kjørte etter bilen som var stjålet og kunne etter hvert lokalisere bilen utenfor en hytte på Åros camping. Der skal taxisjåførene egenhendig ha pågrepet taxityven. Først en del minutter senere skal en politipatrulje fra Kristiansand-politiet ha kommet til stedet.

– Etter det jeg vet så pågrep de en mann og politiet hentet han etterpå, sier Sletten om pågripelsen.

Og til andre potensielle drosjeeiere så har Sletten følgende formaning:

– Det er klart at det er tåpelig å stjele en drosje. Vi har dette sporingsutstyret i alle biler og er så avansert at vi kan følge det på et digitalt kart. For at det ikke skal fungere så må man være på et sted uten satelittdekning, avslutter Sletten.

Det var en 24-åring fra Kristiansand-området som ble pågrepet. Mannen ble løslatt etter at han var blitt avhørt av politiet.