**Les alt om sjiraffkalven:

Sjiraffkalven sliter fortsatt | «Hei lille sjiraff, jeg håper det går bra» | — Hun er frisk og rask nå | Sjiraff født i Dyreparken**

Se video av den lille sjiraffen

BILDESERIE: Sjiraffens liv i bilder

KRISTIANSAND: Sjiraffkalven ble født i Dyreparken 27. oktober, og har vært svak siden fødselen. I dag morges segnet hun om og døde.

— Det er forferdelig trist. Vi har lagt ned enormt med arbeid i dette, og dyrepasserne har blitt nært knyttet til sjiraffkalven. Situasjonen har hele tiden vært usikker, men vi gjorde alt vi kunne for at sjiraffkalven skulle klare seg. Dessverre var hun for svak, sier leder for dyreavdelingen, Rolf Arne Ølberg, til fvn.no.

Sjiraffkalven klarte aldri å drikke melk fra mora, og måtte hele tiden ha hjelp fra dyrepasserne til å få i seg nok næring. Kalven ble foret med intravenøst, og dyrepasserne forsøkte i tillegg å gi henne melk gjennom flaske.

BILDESERIE: Sjiraffens liv i bilder

Optimisme Forrige uke var det tegn til optimisme, da sjiraffkalven begynte å drikke fra bøtte.

— Hun drakk litt selv, og viste tendenser til å være bedre. Det var imidlertid små mengder hun fikk i seg, og vi måtte fortsatt hjelpe til for at hun skulle få i seg det hun trengte, sier Ølberg.

Han forteller at kalver ikke får i seg de rette antistoffene når de ikke drikker melk fra mora. Sjiraffkalven hadde hatt et bedre utgangspunkt om hun hadde klart å få i seg litt melk i begynnelsen.

— Sjiraffkalven fikk en dårlig start. Hadde det gått noe galt etter en uke, hadde vi hatt større sjanser til å redde kalven. Det viser lignende tilfeller fra andre dyreparker, sier Ølberg.

Tung dag Sjiraffkalven, som var 170 cm høy ved fødselen, har fått stor oppmerksomhet i media og blant folket. Flere barn har sendt inn tegninger og «god bedring»-hilsninger til kalven.

— Vi er overveldet over all oppmerksomhet som er blitt den lille sjiraffungen til del. Det forteller oss om et varmt og sterkt engasjementet for dyr, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot i en pressemelding.

Han forteller at det er en tung dag for alle i Dyreparken.

Se video av sjiraffkalvens liv