OSLO: Killengreen baserer sin reaksjon på rapporter fra landets politidistrikter. Blant annet bommet nesten hele utrykningsenheten i Trondheim-politiet på en skyteprøve. Ifølge Killengreen er dette tjenestefolk som tidligere har skutt helt utmerket. Hun bemerker overfor Aftenposten at dette «synes å ligge på kanten» av det ulovlige.

Et annet tilfelle er fra Agder. Samtlige politifolk i Agder og som var knyttet til beredskapsoppdrag, ville trekke seg fra oppdragene.

**Les også:

— Situasjonen i politiet kan bli verre

- Det foregår ingen ulovlig aksjon

Uten politi i halve Agder**

Det samme skjedde flere steder i landet. Mange steder har politifolkene sendt krav om frabeordring omtrent samtidig og på samme type skjema. Politidirektøren beskriver dette som aksjonslignende saker.

Videre er det meldt om påfallende omfattende sykefravær i Hordaland, Oslo og andre politidistrikter. Spesielt gjelder dette utsatte vakter natt til lørdag.

– Bekymring er bare forbokstaven på hva jeg nå føler kan skje med vår enestående høye tillit i befolkningen, sier Killengreen.

Hun sier det hittil ikke foreligger eksempler på at det er tatt i bruk ulovlige midler. Hun tror på en løsning og håper den kommer raskt.

I helgen var det møter mellom justisminister Knut Storberget og Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannessen om hvordan konflikten kan løses. Partene skal møtes etter forbundets landsmøte på Røros denne uken.