KRISTIANSAND: — Her har tyvene brutt seg inn tre ganger i løpet av en uke, sier fungerende rektor Terje Alfsen, og peker på den knuste vindusruta på Torridal skole.

Første gangen var natt til fredag 14. november. Da brøt tyvene seg inn gjennom glassruta på kontoret til lærerne i 10. klasse. De hadde med seg kubein, og brøt opp dører og lette i skuffer på jakt etter kontanter. Natten etter kom de tilbake. Da fikk de med seg to 24-toms mac-skjermer som elevene bruker til kreativt arbeid og fem bærbare pc'er. Da alarmen gikk, flyktet de, slik at de mistet tastatur og to mus på veien. Natt til i dag kom tyvene tilbake igjen.

— I natt har de prøvd å ta med seg en prosjektor. Men den er tyverisikret, så de fikk den ikke med seg. Men de har ødelagt mye da de prøvde å få den ned, sier Alfsen.

Kjenner skole

Politiet fikk melding om innbruddet i morges, og har vært på skolen etter alle innbruddene og sikret spor. Men så langt har de ikke pekt ut noen mistenkte.

— Jeg vet ikke om det er de samme folka, eller om det er ungdom eller proffe folk som står bak. Men det virker som om tyvene kjenner til hvordan en skole drives. De har blant annet gått gjennom alle lærernes arbeidsplasser på jakt etter klassekasser, forteller Alfsen.

Men han har noen teorier om innbruddstyvene.

— Det er farlig å spekulere, men noen sier tyvegodset skal østover, til Øst-Europa. Men det kan også være ungdom. Tyvene her har ikke tatt med seg mye om gangen. Så her er det kanskje folk på moped som har vært på ferde, sier Alfsen.

Tyvene har brukt en stor stein til å knuse ruten med. Vinduet tyvene har tatt seg gjennom, ligger i skjul bak klubbhuset, og dermed skjermet for innsyn fra veien.

— Dette er selvfølgelig veldig kjedelig for lærere og elever. Nå må vi gå gjennom våre rutiner for å hindre at det skjer igjen. For eksempel må lærerne være mer forsiktig og gjemme vekk verdisaker, sier Alfsen.

Isolert skole

Han har spurt seg selv hvorfor så mange tyver i det siste har valgt å gå løs på skoler.

— Skolen vår ligger ikke nær byen eller boligstrøk. Når alarmen går, tar det litt tid før noen kommer. Innbrudd på skoler blir sjelden oppdaget veldig fort, sier Alfsen.

- Tror du dette vil skje igjen?

— Jeg håper virkelig ikke det.

Rektoren har en soleklar oppfordring og bønn om hjelp til folk flest:

— Alt utstyret vårt er tydelig merket med Torridal skole. Det er svidd inn i plasten. Hvis noen får tilbud om å kjøpe utstyr som det står Torridal skole på, må de si fra, oppfordrer rektoren.