KRISTIANSAND: — Støyen fra riggen er fortsatt like ille. Nå må det skje noe. Eldre mennesker og barnefamilier har ikke sovet på én uke, sier nestleder i Elgstien vel, Sveinung Wiig Andersen til fvn.no.

Oppgitt Han er oppgitt og lei. Lei over fagre løfter om at ting skal bli bedre, og lei av at ingenting skjer.

— Støyen er like ille nå som før helga. Aldri før har vi opplevd en liknende strøm av henvendelser fra beboere. Nå må vi se resultater snart, sier vellagslederen.

Les også: Lover bot og bedring

Det er nå tatt initiativ til et møte mellom vellagene på Søm, miljørettet helsevern i Kristiansand kommune og Kristiansand havn. Vel-lederen er nemlig minst like bekymret for hvilke planer som finnes for havna i fremtiden.

— Vi er nysgjerrige på hvilke langsiktige planer havnevesenet har, og er svært bekymret dersom de jobber mot at dette skal bli en fast plass for slike rigger, sier Wiig Andersen.

- Men er det bedre om riggen blir lagt et annet sted, og plager andre kristiansandere?

— Selvsagt ikke, men nå er riggen plassert midt i et av byens tettest befolkede områder, og det må være mulig å finne en bedre plassering, mener Wiig Andersen.

Møtet mellom partene er foreløpig ikke berammet.

Artikkelen fortsetter under bildet

OMDISKUTERT: Dette er riggen som beboerne på Søm plages av. Danskene beklager

Wiig Andersen er spesielt kritisk til at riggen dukket opp helt uventet.

— Dette kom på oss som "julekvelden på kjerringa". Vi har ikke hørt noe om dette på forhånd, og så vidt meg bekjent er det ikke laget en konsekvensutredning, sier Wiig Andersen.

Wiig Andersen har også kontaktet danskene i Maersk, som eier riggen. I likhet med Kristiansand havn har de beklaget støyen.

— Vi beklager at beboerne opplever støy i forbindelse med Maersk Resolutes klargjøring i Kristiansand. Vi har foretatt en rekke justeringer for å redusere støynivået. Samtidig har vi bestilt ytterligere materiale, som skal få ned støyen, heter det i svaret fra kommunikasjonssjef hos Maersk, Karina Edske.

Les også: Plages av torturliknende støy

Les også: Vil vurdere rigganmeldelse