KRISTIANSAND/OSLO: — Vi må nå ta ned organisasjonen, og kutter 66 årsverk fordelt på sju kontorer i fire land, sier kommunikasjonsdirektør Helge-Otto Mathisen i Color Line til fvn.no.

Tilpasser seg

Årsaken til kuttene er at Color Line nå har for mange ansatte, etter at man i løpet av de senere år har gått ned fra ti til seks skip.

— Vi må tilpasse oss vår nye størrelse, og det er nå et for stort antall årsverk på land, sier Mathisen til fvn.no.

De ansatte ble informert mandag. Det er foreløpig ikke klart hvor mange som eventuelt vil måtte gå i Kristiansand.

— Det er en del av prosessen vi nå vil starte på. Hvem som konkret må gå, og hvor disse stillingene tas, er foreløpig uklart, sier Mathisen til fvn.no.

Mathisen sier i samme åndedrag at de aldri før har hatt så mange passasjerer, og at passasjerantallet har økt med 15 prosent etter at Superspeed overtok for Christian IV og Silvia Ana.

Totalt er det 850 ansatte på de sju kontorene hvor 66 årsverk altså nå skal bort. Årsverkene som skal bort er på salg og markedsføringdelen av selskapet.

Bekymret

I Kristiansand arbeider flere av de som nå er utsatt for oppsigelse. Blant deres konkrete arbeidsoppgaver er booking av gruppereiser, og innsjekk. De ansatte er informert, og usikkerheten begynner å spre seg.

— Jeg er veldig bekymret, og nå går folk og lurer på hva som skjer, sier tillitsvalgt blant de ansatte på land i Kristiansand, Laila Gundersen til fvn.no.

— Er du overrasket?

— Ja, jeg er egentlig det, selv om jeg registrerer at mange andre selskaper må stramme inn livreima på grunn av finanskrisa. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle rammes i så stor skala, sier Gundersen.

I Kristiansand er det mellom 15 og 20 personer som nå går en usikker fremtid i møte, anslår Gundersen.

— Vi har ansatte i alle aldre, fra 19 år til nærmere pensjonsalder, noen med kort og andre med lang ansiennitet. Det er klart at å gå i fjorten dager med usikkerhet i forhold til om man har en jobb eller ei, det er tøft, sukker Gundersen.

Linjedirektør Odd Grønberg sier til fvntv at han på sin side opererer med et tall på mellom 10 til 15 ansatte som nå er i faresonen.