MANDAL: 21-åringen er nå dømt til 18 dagers fengsel og må betale 1312 kroner i erstatning til mannen han skallet ned.

Hendelsen fant sted utenfor café Marna i Mandal 17. juni i fjor, hvor den dømte mandalsmannen befant seg sammen med en annen kamerat. De traff på den fornærmede ute på gata. Ifølge forklaringene fra de involverte hadde både fornærmede og den tiltalte drukket alkohol, og da 21-åringen ble tiltalt som "homo", så han rødt og traff den fornærmede såpass hardt i munnen og nesa at nesa knakk og en tann ble slått ut.

Ville trekke tilbake anmeldelsen

I de involvertes forklaringer kom det imidlertid frem at den fornærmedes tann allerede satt løst i munnen, da han hadde fått satt inn en kunstig i påvente av en operasjon. Han oppsøkte også politiet i ettertid for å prøve å trekke tilbake anmeldelsen av 21-åringen, men retten fant likevel grunn for å dømme han på grunnlag av at han handlet forsettelig. Skalling mot hodet kan medføre store skader.

Straffen blir imidlirtid lav, da den dømte 21-åringen både har tilstått forholdet, beklaget seg overfor fornærmede og tilbudt seg å betale alle utgifter han har hatt i forbindelse med skadene han ble påført.